torek, 15. januar 2013

Barve moje mavrice

Ko sem urejala fotografije nakita, ki sem ga ustvarjala v preteklih dneh, me je prešinilo, da se moja barvna lestvica vedno znova ponavlja. Tudi tisti kosi, ki jih najraje nosim, so v teh barvah. Če so vse skupaj namešane, še toliko bolje. 

Na prvem mestu so seveda turkizni odtenki, sledijo odtenki ciklamnih, fuksija, vijoličnih tonov, zraven pa super sodijo še zelenkasti odtenki. To so barve, ki se prelivajo v pavjih peresih. Meni delujejo bogato, prelivajoče, ravno prav so živahne in hkrati umirjene. Ponavljajo se tudi na mojih oblačilih.

Pred kratkim smo v Prometej Centru dobili kolekcijo Premo polimerne mase. Seveda sem se javila, da bom naredila vzorčne primerke in s poličke sem nabrala točno te barve, o katerih pišem. Saj, to je bila prva stvar, ki mi je padla v oči ... prekrasna barvna lestvica Premo mase. Močne, žive barve, fantastičen lesk bisernih odtenkov, roka je kar sama segla po njih. 

Nepričakovana bolniška je prišla ravno prav, da sem se lahko v miru usedla za mizo in začela z ustvarjanjem. Resnično sem bila iz minute v minuto bolj navdušena. Po dolgem času sem delala brez rokavic, saj se Premo masa popolnoma nič ne packa. Delala sem s črno, biserno belo, turkizno, zeleno in fuksija barvo. Presenečena sem bila nad tem, da ni bilo prenosa barv, prsti so bili popolnoma čisti. Tudi, ko sem začela z mečkanjem črne barve, nisem potrebovala nobenega čiščenja. 

Prvi vtisi so res fantastični in tudi izdelki so mi temu primerno všeč :)

Najprej sem se lotila že preverjene barvne kombinacije s 'hidden magic' tehniko. Nastal je prekrasen kompletek krajše ogrlice in uhančkov.

 

Naslednja plahtica je bila sestavljena iz mnogih raznobarvnih plasti. Nastali so kosi, katerih površina me spominja na Merkurjeve kraterje. Zakaj ravno Merkurjeve? Ko smo pred dnevi z otrokoma ustvarili vesolje v otroški sobi, smo Merkur po referencah iz knjige pobarvali s črno barvo.
 

 

Iz ostankov sem zvaljala še eno plahtico, ki je postala temne antracitne barve z bisernim leskom. Odtisnila sem relief orientalske preproge in jo poprašila z bisernimi prahci. Le v katerih barvah? V ''moji'' kombinaciji seveda ;) Nastala je večja broška.



Doma me že čakajo novi paketki in komaj čakam, da ustvarim še kaj novega.

5 komentarjev:

iris-irena pravi ...

čudovit nakit!
lp

Mojca pravi ...

uak kao inpresivno! res lepi prelivi in krasni izdelki. lp

xajA pravi ...

Čudovita izvedba - od ideje in izbora barv pa vse do sestavljanja!

Maja pravi ...

Čudovito!!

Jana pravi ...

Res zanimivo kako se ujamemo v določene barve. Si je nato kar težko predstavljati kakšno drugo kombinacijo.

Lep nakit. :)