sreda, 30. marec 2011

Za pokušino




Včeraj sem se morala lotiti novih odtiskov, tako, na hitro. Zadnje dni je ustvarjanje na stranskem tiru, kaj pa vem, zakaj. Nima smisla, da iščem izgovore, bo že prišlo več navdiha.


Voščilnici romata v škatlo z zalogo, zdaj imam pa že kar nekaj izbire in prav fajn je pogledati ta kupček.

Recept za izdelavo je bil sila enostaven. Packanje z distressi, malo cefranja in to je to ;)

nedelja, 20. marec 2011

Dobrodošla POMLAD


Končno je tik pred vrati. Jutri zjutraj se bomo zbudili v krasen prvi pomladni dan. Sonček, veter v laseh, ptičje žvrgolenje, kaj bi lepšega?


Prihod pomladi pozdravljam s šopkom enostavnih voščilnic. Tako bogato okrašen papir veliko dodatkov ne potrebuje, zato sem dodala samo satenaste trakce z ''rožicami''.


Madonca, moja zaloga voščilnic je že prav neverjetna. Pravzaprav je to že rekord :)))

torek, 15. marec 2011

Packanje, mečkanje, likanje ...


... in krasni rezultati. Tako bi lahko poimenovala današnje papirčkanje. A mi verjamete, da imam prvič podistresane prstne blazinice :))) Ampak je bilo tako fajn mečkat papir, pa senčit, pa se enostavno igrat. Najprej sta nastali dve voščilnici na krem osnovi, potem pa sem se lotila še oranžnega papirja. Se še učim, pa čeprav vem, da odkrivam toplo vodo. Ma se mi enostavno ne da gledat in iskat raznih tutorialov na to temo, raje sama malo preizkušam. In se učim na lastnih napakah. Koliko sem not padla vam lahko pove to, da sem nuuuujno morala posenčiti vsak kvadratek s črkami. Ojoj, a mi je res tega treba? Pa naj govorijo fotografije, najprej skupinska, potem pa še vsaka posebej.

Hvala vam, da me spremljate, uživajte v teh dneh, ko se prebuja pomlad. Danes sem polna energije, pride pa kak dan, ko se vlečem kot megla. Upam, da bo takšnih dni čimmanj. Tudi pri vas :)

P.S. Na objavo čaka še nekaj nakita, pa se je naša škatla spomnila, da malce odpove poslušnost in nimam dostopa do arhiva fotk na računalniku. Te danes sem direkt na fotoaparatu urejala :S






ponedeljek, 7. marec 2011

Igranje

Pri tokratnem nakitkanju sem res imela enkraten občutek igranja, ko delaš nekaj, kar ti tisti trenutek paše, brez obveznosti, kar tako. Prstančka iz prejšnjega tedna sta naletela na lep odziv, saj sta bila oddana že prvi dan, zato sem iz Kranja naročila nekaj paketkov osnov za nove prstane. Spremenila sem postopek izdelave, za katerega sem se odločila že takoj, ko sta bila končana prva dva. In mi je kul, vse lepo trdno stoji na mestu, pobrušeno, spolirano in polakirano. Recept? Najprej spečem osnove v nevtralni barvi, oziroma že vnaprej predvidim, kateri vzorci bodo šli na katero osnovo. Potem na te osnove dodam končno plast in to potem sfiniširam do poliranja. Nazadnje s tekočim fimom pritrdim in zalijem ploščico na kovinsko osnovo. Po tretji peki samo še polakiram. In mi je končni estetski videz všeč z vseh strani. :)


Ko so bile narejene osnove za prstane, sem se lotila še igranja s hidden magicom v mojih barvah :))) Modra, rožnata in oranžna za dodatek. Vse sem namešala skupaj z biserno belo maso in naredila prelive. Jaaaa, mašinca je zelo pridno valjala. Pa saj je šlo kar hitro. Prvič sem se spoznala s PearlEx prahci. Uh, kolk fajn :))) Današnji sonček v kombinaciji z vetrom je poskrbel, da je bil lak suh zelo hitro in sem dva kompletka že lahko sestavila. Joj, so me srbeli prsti :)))


Prvi je okrašen z romantičnim vzorčkom, drugi je enostaven relief s prahci. Na sestavljanje pa čaka še kar lepo število kosov ;)



Še skupinska fotka prstanov.

četrtek, 3. marec 2011

Grrrrrrrr ...



Včeraj se je po hiši razlegalo strašno dinozavrsko rjovenje. Najprej res samo v moji domišljiji, ko pa je iz vrtca prišel Aljaž, je postalo popolnoma resnično. Naš mulček je v obdobju, ko so dinozavri, zmaji in strašne pošasti iz risank zakon. Zato ni bilo veliko težav pri izbiri pustnega kostuma. No vsak drugi dan se je sicer spomnil, da bi bil lahko tudi Mojster Miha, Strela McQueen, Spiderman in ostali risani junaki po spisku, ampak mami je že imela nabavljen zelen flis, tako da ...

Kakšnega specialnega kroja nisem imela, vedela pa sem, da bo kostum dvodelen, za lažji obisk wc-ja v vrtcu. Poiskala sem torej navaden kroj za hlače in majčko, le da sem med stranske šive in po sredini hrbta dodala ''bodice''. Še rep, napolnjen z ostanki pene, ki jih spravljam ob šivanju minik (itak, da vse vedno prav pride :))) in mehek penast tebušček, pa je dinozaver pripravljen. Kapa na sliki je iz H&M, jo Aljaž že dve leti nosi vsak dan, sem pa zvečer zašila še eno, da se barvno ujema, pa tudi samo iz ene plasti flisa je, da dinozavru ne bo prevroče.

Kostum tokrat prijavljam na Craftalnico, saj je tema izziva Pust :)

sreda, 2. marec 2011

Nekaj novega


No, nova je samo oblika, vzorčki so že videni ;) Kupila sem tri osnove za prstane. Dva sta že narejena, eden pa še čaka, da se nabere malce več materiala za peko. Za prvič sem zadovoljna, imam pa že v mislih izboljšave pri izdelavi. Itak ne gre drugače, kot da se učim na lastnih napakah. Jih pa ne bom izpostavljala, ker sedaj že vem, da sem včasih preveč samokritična in ostali tistega, kar moti mene, sploh ne opazijo ;)

Zaenkrat sta prstana samo spolirana, pa mislim, da bo pri tem tudi ostalo.


torek, 1. marec 2011

Zasvojena z gumbki


Saj verjetno sem bila že prej majčkeno okužena, ampak sedaj sem pa dokončno zasvojena. Kaj morem, ko so pa tako luštni in univerzalni.

Naredila sem dve ''pasji'' voščilnici, pisani, razigrani, štosni :) Takšni, da hitro dosežeta svoj namen, ko odpreš kuverto in se ti čez obraz razleze nasmeh, pa če so ti psi všeč ali ne.