ponedeljek, 22. junij 2009

Maksova srajčka

Ure, dnevi, tedni in meseci hitro bežijo mimo nas. Trikrat se obrneš in že je leto naokoli. No, saj ni tako hudo, ampak, ko spremljaš odraščanje otrok, gre vse s tako naglico naprej.

Jutri praznuje 2. rojstni dan sinko dobrih prijateljev. Ker se hitro približuje čas dopustov in ker bosta kmalu na svet prijokala tudi njegova sestrica in bratec, smo s praznovanjem malo pohiteli. V soboto smo se kljub deževnemu začetku dneva popoldan noro zabavali. Predvsem otroci so imeli super žur, starši pa smo uživali ob sproščenem čveku.

Igrač imajo otroci ponavadi vedno dovolj in ob rojstnih dnevih se jih nabere še dodaten kupček. Zato smo se pri nas raje odločili za takšno igračo, ki se obrabi - pobarvanko s flomastri. Zraven sem imela že priloženo luštno majčko, pa se mi je vseeno zdelo nekam skromno. Hm, časa je bilo še dovolj, zato sem v sredo odbrzela do trgovine z blagom in poiskala super bombaž za srajčko. Zvečer sem skopirala kroj, naslednji dan pa sem izkoristila čas, ko sta otroka z očijem odšla do babi in tam nepričakovano zaspala. Debele tri ure šivanja in za petek mi je ostala le še izdelava gumbnic in prišitje gumbkov. Lahko rečem, da sem z gumbnicami po dolgem času spet zadovoljna. Očitno je bolje, da jih delam ''peš'' in ne s prednastavljenim programom na šivalnem stroju.



Srajčka je cortkana, ker je majhna, za primerjavo sem jo slikala zraven moževe srajce. Največ preglavic mi je povzročilo ''lovljenje'' vzorca, vendar moram reči, da se kare super pokrivajo.


No, Maks je seveda najbolj zaposlen z novimi igračkami, za spomin pa mu bo ostala kakšna fotografija v kateri bo šarmiral s srajčko od tete Neže :)

Sedaj pa najbolje, da urežem še eno za mojega Aljaža.

5 komentarjev:

BojaMoja pravi ...

Ja, mami ... bo treba še svojemu sineku sešit srajčko :)))))) še dobro, da mu ni ime Videk :))))


Prima darilo :) v današnjem času je tako enostavno kupit darilo v trgovini ... vse preveč mamic pa pozablja, kaj vse znajo narediti :) in tebi je več kot uspelo :)

Athena125 pravi ...

Ponavljam tezo... A se tebi kdaj kaj sfiži? Mene lahko zapreš nekam, pa še robca ne bom znala sešiti...

Neža pravi ...

Athena, saj veš, genov se ne da zatajit :) Če je mami tak picajzelj, sem ja morala jaz kaj podedovat. Pa trmasta sem, o ja ;)

Tanc pravi ...

O, tako teto bi pa tudi jaz imela. Luštna srajčka! Zelo natančno izdelana.

Sonja pravi ...

Prav lepa srajčka za malega moža je. Da znaš šivat, pa tako vemo :)