sreda, 26. avgust 2009

V soboto bo žur

Spet se nas bo skupaj zbrala dobra stotnija. Po očetovi strani imam zelo številčno sorodstvo in poroka je že taka priložnost, da se nas na kupu zbere lepo število. Poročil se bo sin moje sestrične in prosili so me, naj iz nekaj desetletij starih ''biserov'' izdelam nakit za nevesto.

Same perle izgledajo precej plastično in kar nekaj časa sem rabila, da sem se končno spravila k izdelavi. Nevesta mi je dala točna navodila, koliko naj bi bilo kaj dolgo, koliko perl naj bo na zapestnici ... Joj, če si že v štartu tako omejen, se je težko z veseljem usesti za mizo. No, pomujala sem se in naredila komplet natanko po željah. Ker pa je bilo perl več kot dovolj, sem se začela še igrati z žičko. Oblečene perle so mi bile veliko bolj všeč in k sreči je tudi naročnica spoznala, da nima smisla vztrajati pri prvotni zamisli.





Na manjši fotki je prvotni komplet, posamezno pa so predstavljeni kosi, za katere upam, da bodo v soboto zasijali na poročnih fotografijah.


Seveda ni ostalo le pri tem nakitu. Tudi midve z mami morava biti okrašeni kot se spodobi, da ne bi slučajo obveljal pregovor o kovačevi kobili. Mami ima zelo rada modro barvo, zato sem zanjo spletla kitko in zraven vkomponirala obesek - predelan uhan iz Mullerja.



Zase sem skvačkala ogrlico v rožnatih tonih. Sedaj me čaka še šivanje frfotave tunike, da bom lahko neobremenjeno plesala :)


Zadnja pa je narejena brez posebnega namena. No, saj je tudi narejena že kar nekaj časa, pa je imela pač to smolo, da sem bila takrat prelena za tipkanje ;) Manjkajo ji še zaključki in verjetno bo dobila še kakšen obesek.

9 komentarjev:

Goga pravi ...

Vav,kakšne lepote,zelo lepo si tole zrihtala in verjamem,da boste na ohceti sijale:),obvezno nam moraš tud tuniko pokazat :),:).

Alenka pravi ...

Noro , pa ti si neutrudna. Ampak je tvoj kompletek res lepši, mnogo boljša ideja.Tudi vidve z mamo bosta sijali.

Tiara pravi ...

Krasen nakit si skombinirala. Nevesta bo vsekakor sijala, saj je njen komplet božanski. Vidve z mamo pa tudi ne bosta kaj dosti zaostajali.

Sonja pravi ...

Pridna :) Vse boste lepe, vsaka po svoje :)

Čarobna hišica pravi ...

Najprej Triglav zdej pa še to ... poročni je res božanski ... in prav tako tvoj in mamin ...

Hali pravi ...

Kombinacija z žičko je fantastična!

Jana pravi ...

Ovite perle so mi zelo všeč. Tudi ostalo je zelo lepo.
Lepo se imejte v soboto.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Sem nakit že na otočku občudovala. Enkratno! Tisto žičko si prav profesionalno navila okrog perl.

Nataša pravi ...

Še jaz bom rekla: VAAAU za nevestin nakit in SUPERCA za tvojega in maminega. Krasno!