ponedeljek, 5. oktober 2009

Swap, psst škatlica in nekaj sladkega

Sobota je bila namenjena srečanju otočank v Dekanih. Preživele smo čudovit dan, poln smeha, dobre volje, sproščujočega čveka ter sladkih in slanih dobrot.
Alenka, po novem Kiči-miči, je organizirala svoj prvi swap, swap škatlic. In izpeljala ga je odlično. Prav tako smo se odlično izkazale ustvarjalke, ki smo v njem sodelovale, saj je nastala kopica čudovitih škatlic. Sama sem postala ponosna lastnica škatlice od Mily, mojo škatlica pa je odpotovala na Štajersko.

Ker zadnje čase pri swapih, ki se menjajo na srečanju, ne vemo, za katero swapiko bomo izdelale darilo, sem se odločila za klasiko. Nisem hotela uporabljati živih barv, da bi bila škatlica karseda uporabna. Že od pomladi imam doma čudovite bombažne papirje s cvetličnim potiskom. Ta, ki sem ga uporabila pri tej škatlici, je najtanjši, kar prosojen, zato sem ga najprej s hotgloss tehniko nalikala na papir in potem oblekla iz lepenke izdelano škatlico.


Ja, jezila sem se na pol milimetra prenizek hrbet pokrova. Pol milimetra! Ampak razlika je velika. Pokrov sem imela že popolnoma izdelan, okrašen hrbet, le rožice so manjkale. Ko sem hotela prilepiti še škatlico, pa sem ugotovila, da se zaradi prenizkega hrbta ne zapre. #@%&*@&#!!!! Šment! In sem, hočeš-nočeš, ponovila vajo. No, sedaj imam ene ekstra platnice in samo še škatlico naredim, pa bo ena na zalogi :)

Ker sem bila ravno v elementu, sem škatlico naredila še za organizatorko srečanja Suzy. Zaradi obilice dela s srečanjem, pa ogromno količino slastne figove marmelade, ki jo je skuhala za nas, se swapa ni mogla udeležiti. No, sedaj ima vseeno eno škatlico :) Dokončala sem jo tik pred zdajci in to pri Klavdiji doma - Klavdija, hvala za trakec ;) Iz Londona ... ni to kar tak trakec :D


Na srečanjih se vedno do sitega najemo raznoraznih dobrot. Ker sem sama neozdravljiv čokoholik, sem spekla slastne kocke s čokoladno-mascarponejevo kremo in dodatkom banane. Pladenj je bil še pred večerom prazen :)


Dan se je sicer zaključil malce nepričakovano, ampak smo se kljub vsemu s Klavdijo in Škrgo nasmejale do onemoglosti. Pa še kupček ustvarjalnega materiala smo prinesle z urgence, kdo bi si mislil :)


Naslednjič se dobimo na kostanjevem srečanju v Prečni ... komaj čakam :)

13 komentarjev:

Alenka pravi ...

Hudi pol centimetra!!!!:):)Škatlice so bile lepe, da jih je bilo prav veselje gledat. Pecivo pa dobro, tako , da bi se komot zmotila za centimeter do dva pri kosu, pa ne bi opazili:):)A tkole ste urgenco osironašile. Na še kot poškodovanci niste nenevarne:):):)

Sonja pravi ...

Lepi škatlici, sem tisto swapkasto že v živo občudovala, je prav prijetna na otip.
zdaj pa samo še recept za tele kocke čakam.. sem eno probala, potem jih pa ni bilo več, ko sem okoli prišla :(

Neža pravi ...

Recept je že na otočku :)
Hvala dekleta.

Tiara pravi ...

Tile črno beli škatlici sta čudoviti.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Škatlici sta prav fantastični! :) Meni pa ni uspelo kockic probat. :(

Pullga doma pravi ...

Črno bela kombinacija - vedno elagantno. Rada bi ti pisala, pa ne najdem maila :(

Barbi pravi ...

Škatla je mega, ampak tule sem pa zdaj našla avtorico peciva ... smo kar nekaj časa razmišljale, kako narediš tak lep vzorček na čokoladi. Nam je jasno, da potegneš črto, da se bele preusmerijo, ampak nam ni jasno, zakaj se te črte ne vidi ... ah, sej ne znam povedat. Grem v recept kukat. :)

Aja, bilo je pa slastno. :)

Neža pravi ...

Pullga, pišeš mi lahko na nenika.blog@gmail.com . je objavljen zgoraj pod profilom ;)

Barbi, glede vzorčka ... najprej potegneš vodoravne črte z belo čokolado. Potem pa vlečeš z nožem ali pa zobotrebcem pravokotno na te črte. Najprej v eni smeri na cca. 2cm na gosto. Potem pa še v drugi smeri med temi črtami, tako dobiš izmenične špičke. Upam, da me razumeš ;)

Barbi pravi ...

Ja, ta princip mi je jasen, ampak brez praktičnih izkušenj se mi nekako zdi, da bi se morala sled noža videti, pri tebi je bila pa povsem gladka površina ... to me je mučilo. :) Verjetno se čokolada zlije skupaj ... al nekaj ... bom testirala enkrat v bližnji prihodnosti. :)

Unknown pravi ...

Ja, čokolada je še tekoče mehka, zato ni sledi. Pride fajn tudi na okrogli torti, ko z belo čokolado narišeš spiralo iz sredine navzven, pa potem z nožem kose nakažeš.

Danii pravi ...

Čudoviti škatlici. Pa pecivo je bilo res slastno - še dobro, da mojega ni bilo zraven :-)))

Marna pravi ...

Fantastični škatlici!

Marija - Marička pravi ...

Škatlico sem tudi jaz lahko občudovala "v živo" - res prava lepotička!
Sem pa tudi ena izmed glavnih krivcev, da je čokoladnih kock tako hitro zmanjkalo - še danes se mi cedijo sline. Bo treba kar hitro preizkusiti recept!