petek, 12. februar 2010

Krofi, krapi, bobi ...

... kakorkoli jih že poimenujemo, slastni so. Danes sem se prvič spopadla z receptom za to pustno poslastico. Našla sem ga na Kulinariki, kje pa drugje. In moram reči, da stotnija pozitivnih komentarjev pod receptom ni kar tako. Bom dodala še svojega, ker sem nad rezultatom navdušena.


Iz polovične mase sem ocvrla 15 krofov srednje velikosti, napolnjeni pa so z najboljšo marelično marmelado od moje mami. Kranceljčki so tako luštni, bi me morali videti, ko sem v posodi obrnila prve komade, se mi je kar smejati začelo. Pa tudi strah pred luknjami je bil odveč.


Če ne prej, bo v torek gotovo nastala še kakšna runda. Uživajte v pustnih dobrotah in norčijah!

12 komentarjev:

Tiara pravi ...

Njami, slastno zgledajo. Teh bo verjetno kar hitro zmanjkalo.

Danii pravi ...

O, kako slastni izgledajo - njamiiiii

Suzy pravi ...

Res izgledajo super. Najbrž jih že ni več.

Anja pravi ...

Jaz pa sem šla po prve letošnje krofe v trgovino :))
Tile tvoji pa izgledajo fantastično. Kranceljni so res za priklonit :)

Mojca pravi ...

vsaj še ena, ki reče krapom - krapi:)) meni se vsi smejijo, da so krapi ribe. japajade. krapi imajo krasne kranceljčke in dišijo po pustu:)

Alenka pravi ...

Slastno, dišeče, lepo za pogledat.Res so ti uspeli:)

Vladka pravi ...

Krasni so! Joj, bi zdaj enega zmazala :)

Vladuška pravi ...

Krasno so ti uspeli in verjamem, da so z domačo marmelado odlični.

Andreja pravi ...

Mmmmm kako dobro izgledajo, kako so šele dobri :-))

Andreja pravi ...

Mmmmm kako dobro izgledajo, kako so šele dobri :-))

Athena125 pravi ...

Ziher ti moram v torek nekaj dostavit... Kaj že? In kdaj se splača dostavit?

BojaMoja pravi ...

Definitivno so krofi po receptu s kulinarike najtaboljši!