ponedeljek, 1. marec 2010

Dve škatlici, dve ogrlici, voščilnica in slika

Najprej so bile tri ogrlice v rjavih tonih. Potem je prišla na vrsto škatlica. Ko sem jo okrasila, se nisem mogla upreti še izdelavi pripadajoče voščilnice. Za darilo je bila na koncu izbrana zgornja ogrlica, jaz pa sem morala čakati dolge tri dneve (a mi je hudo, kajne ;)), da končno lahko objavim tudi meni zelo všečen kompletek.


Še pred rjavo škatlico sem začela s klekljanjem 30 cm visokih marjetk za Rosandinih 50 let. Slika je bila dokončana v petek ob 11h zvečer. Žurka pa je bila v soboto. Vedno hitreje mi gre s temi darili ;) Ampak sem pomirjena. So me teta Ida, Srečka in Silva potolažile, da imamo Črčkovi kompletiranje stvari tik pred zdajci v genih. To bo torej to, nisem jaz kriva, da mi vedno voda v grlo teče, to je družinsko izročilo :)))


In to z vodo v grlu ni hec. Maši, ki je praznovala 24. februarja, sem obljubila, da ji darilce prinesem na fešto. Samo kaj, ko sem bila po dokončanju čipke že tako utrujena in zaspana. Se je poznalo, da sem prejšnja dva večera odšla spat krepko po polnoči. Ni problema, bom zjutraj dokončala. Dve tretjini ogrlice sta bili že nakvačkani in pred odhodom sem sestavila škatlico. Poslikala sem jo tako, da je viden samo del ogrlice (kvačka in klobka s prejico res ne sodita v kader). Za pripadajočo voščilnico resnično ni bilo več ne časa ne energije. S kvačkanjem sem zaključila nekje med Vipavo in Ajdovščino, na postanku pri Silvi pa sem še naredila zaključke za zapenjanje.


Za zaključek ustvarjalno polnega tedna pa sem danes očistila še 178 stekleničk za Klavdijine delavnice v Maxiju. Upam, da mi bo katero od njih uspelo tudi okrasiti.

10 komentarjev:

Helena pravi ...

Vauuu, ti si pa hiperproduktivna :) Krasni škatlici za lepo narejeni ogrlici. Pripadajoča čestitka je pika na i. In kvačkani marjetki - super lepo.

Anja pravi ...

Od prvega do zadnjega izdelka - za dol pasti lepo :)Rjavi toni pa so sploh...Fantastično :)
Se nič ne vidi, da si končala tik pred zdajci :)

Unknown pravi ...

Ti si pa zadaš enega dela, pridna.

Pa klekljani marjetki sta zelo zelo lepi, pa škatlice za nakit, pa seveda nakit vse ena A.

Vladuška pravi ...

Ojojo, to pa se mi je zdelo že naporno ko sem brala, kaj šele v realnosti, da si uspela opravit vse naloge. Vsa čast res. Zelo si bila pridna in ne samo to, naredila si zelo lepe izdelke, od teh škatlic, verižic, do seveda ljubega kleljanja.

Alenka pravi ...

To je pa že znanstvena fantastika.Če bi jaz hotela s takim tempom delat, kot ti opisuješ, bi dol padla že konec 1. dne. Izdelki so spet dodelani v nulo in zelo lepi!!!

Andreja pravi ...

Kraseno darilce si naredila, zelo lepa ogrlica, škatlica in čestitka :-))

Mojca pravi ...

koliko tega pa ti počneš... in kako dovršeno! prvi kompletek v rjavi mi je zaprl sapo. čudovit je.

Teja pravi ...

ti si pa hiperaktivna! ob pogledu na prvi kompletek voščilnice in škatlice sem ostala brez besed. čudovita kombinacija barv in zelo lep izdelek!

Jana pravi ...

Krasni kompletki. Prve rjave škatlice so mi pa za dol past!

BojaMoja pravi ...

super čudoviti komletki!!!