sreda, 10. marec 2010

Intermezzo

Priznam, da me je povsem potegnilo v izdelavo stekleničk. Sicer ne nastajajo v tako velikem številu, se pa za vsako maksimalno potrudim, da je lepo izdelana in je v prvi vrsti všeč meni. Kar težko se je odtrgati od njihovega izdelovanja in se posvetiti čemu drugemu.

Prijateljica si je zaželela kompletek nakita in kar zamislila sem se, ko sem med fotografijami naštela največ kvačkanih ogrlic. Pa saj znam izdelati tudi kaj drugega. No, na enostaven način sem skupaj namešala črno, srebrno-pearl in belo fimo maso z mavričnimi bleščicami. Končni rezultat je tako meni, kot naročnici zelo všeč. Mavrične bleščice dodajo svoj čar, v živo pa tudi svetle lise ne izstopajo tako kot na fotografiji. Delčke sem pekla na stekleničkah od sirupa, da so lepo ukrivljene, za ogrlico pa sem uporabila kavčukovo vrvico.

Kompletek sem oddala v lični škatlici in očitno jih lahko nekaj naredim kar na zalogo, saj so večini všeč.

Ostanek namešane mase sem porabila za dve steklenički, potem pa sem se hitro lotila klekljanja.

Prva vrtnica je v clix okvirju z obrobo iz reliefnega servetka, druga pa je v enostavnem lesenem okvirčku. No, v resnici sta to vrtnici številka 6 in 7. So popularne, ni kaj :)

10 komentarjev:

Hali pravi ...

U ja bela z mavričnimi bleščicami zažiga in tudi ta okrivljena oblika je dobra ( jaz pa pečem na enem mini kozarčku - za "šnops"). Superca komplet. Kleklanje je pa ena od stvari, ki jih imam rada in tvoji vrtnici so krasni. Tista v belem ,lesenem okvirčku mi je še posebej všeč!

Alenka pravi ...

O koliko energije!!!!!!Pa kako lepi izdelki!!!!!!Tako kompletek, kot klekljane vrtnice so super lepe!!!!BOH pa prav pravljične:)Res si pridna!

Helena pravi ...

Te nič ne daje pomladanska utrujenost, da si tako pridna? :) Očitno jo je mraz in sneg pregnal, kaj?
Vse, kar si predstavila, je čudovito. Tale marmoriran videz nakita mi je zelo všeč. Pa še krasno škatlico si naredila za embalažo.
Vrtnici pa sta v teh okvirjih videti še krhkejši.
Krasno vse skupaj!

Tiara pravi ...

Pridna. Koliko lepih izdelkov si naredila in v različnih tehnikah.
Nakit mi je krasen in v super barvni kombinaciji.

Vladuška pravi ...

ooo, vau, pri tebi pa se res dogaja. Od nakita, škatlice, stekleničk do prekrasnega klekljanja. Lep nakit in prav tako te stekleničke. Res so nekaj posebnega s to kombinacijo fima. Klekljanje pa tako ali tako izredno rada pogledam in krasna izdelka.

Mojca pravi ...

eeee... hm? a tole... paše v en paket zaleta??? ja koliko energije pa ti premoreš? si huj, k reaktor:))) ni za verjet, res.

da ne govorim o krasotah... nakit tako preprost, pa čudovit, steklenički popolni, klekljanje pa... oh, klekljanje...

Sonja pravi ...

saj ne vem, kje začet hvalit, meni so vsi tvoji izdelki super. Nakit in njegova embalaža.. pa steklenički iz ostankov in klekljanje. Mi je všeč, da niso vedno enako uokvirjeni vzorčki in tako vsakič drugače izpade.

Jana pravi ...

Ali nič ne spiš? :) Ker sem samo bolj iz 'nakitkarske vrste', mi je seveda najbolj padel v oko nakit, ki je krasen. Včasih je res enostavno najboljše.

Potem pa še škatlica, stekleničke, kljekljanje - uau. Pridna. Sedi 5. :) :)

Teja pravi ...

Oila!
Pokukaj na moj blog. Čaka te nagradica:)

Lidija pravi ...

Očitno imaš tudi ti doma male škratke, ki ti pomagajo, tolk lepih stvari si naredila. Kok si ti pridna