petek, 11. junij 2010

Metuljček in deteljica

Ti dve mali čipki bosta dva fanta podarila svojima učiteljicama ob zaključku šolskega leta.



Deteljico mi je uspelo uokviriti na ''nestandardni podlagi, pri metuljčku žal ni šlo. Najprej sem ga fotografirala na scrapbook podlagi, ki se mi je zdela zelo posrečena, vendar v okvir ni šla, saj je na nepravem mestu nesrečni napis v nemščini :( No, saj tudi na standardni žametni podlagi ne izpade slabo ;)


Jupi, klekljarska oprema je že srečno pospravljena v svoji škatli pod klopjo. Danes je na vrsti za pospravljanje fimasta brkljarija. Surova masa, teksturne plošče, nožki in podobne stvari so že pospravljene, oprema za izdelavo nakita in perlice pa bodo počakale do začetka naslednjega tedna. Si moram pripraviti še nekaj dela za na morje. S sabo bom nesla par klobk nasnutih perlic za kvačkanje. Da mi slučajno med izležavanjem v senčki ne bi bilo dolgčas :)))))

Zaenkrat mi vročina še ni prišla do živega. Prav srečna sem, da je končno tukaj poletje. Res, ne samo vesela, ampak prav srečna! Je razlika ;)

sreda, 9. junij 2010

Samo še teden dni ...

... in odpotovali bomo na Pag. Čaka nas 14 dni uživanja na zraku. 24 ur na dan, saj bomo kampirali. Se že prav veselim in pišem seznam stvari, ki jih bom morala natlačiti v avto. Do takrat pa moram počistiti še predalček z naročili. Uf, bo še veselo.

Že prejšnji teden je od doma odšla še ena ogrlica v že znanem slogu. Mica shift z metuljčkastimi perlami.


Dokončala sem tudi nogice za malega Mateja. Upam, da mi bo na morju uspelo nakrižkati še kakšne, zaloga je vedno dobrodošla.


In za konec še vrtnica številka 8. Pa še številka 9 je že naročena. Saj drugi vzorčki sploh na vrsto ne pridejo ;)


Uživajte v poletju in ne se pritoževati nad vročino, saj smo še pred tednom dni jamrali zaradi dežja in hladnega vremena. Jaz uživam in si zavrtim kakšno z energijo nabito glasbo, ki me spravi v še boljšo voljo ... prav paše :)))

petek, 4. junij 2010

Perlice


Najprej perlice, sestavljene iz 90 perlic. Uhančki in obesek za na najljubšo ogrlico.


Potem pa še kompletek iz ... ne, teh perlic pa nisem štela ;) Ogrlica in zapestnica, napeljana na spominsko žičko.


Uživajte v vikendu, menda bo lepo in toplo ... upam, da res, glede na aprilsko vreme zadnjih dni.

P.S. Kam so izginile fotke, da je bila ta objava dve uri brez njih, nimam pojma. Upam, da ne bodo kasneje podvojene ;)

četrtek, 3. junij 2010

Še dve

Med nakitkarsko pavzo sta nastali še dve voščilnici.


Ena punčkasta, ki mi jo je naročila Aljaževa vzgojiteljica in ena kar tako, za lepši dan. Vem, da ima Aljaževa Dori rada te Rosinine muce, zato sem poservetkan papirček še z večjim veseljem sestavila v voščilnico.


Prav luštno je bilo tole papirčkanje ... sedaj sem že nazaj v nakitkanju, pa klekljanje me tudi še čaka pred morjem.

torek, 1. junij 2010

Končno spet papirčki




Na vrat na nos sem se včeraj zvečer spravila k izdelavi preproste voščilnice. No ja, voščilnica je morda že preprosta, ampak njena izdelava pa ni bila. S tem mislim na organizacijo dela. Moja ustvarjalna miza je prenapolnjena z nakitkarskimi zadevščinami, zato sem si papirčkaste pripomočke znosila na kuhinjsko mizo. In zato, da sem prišla do kosa modrega kartona, modrega satenastega trakca, gumbkov, bele blazinice in gel pisal, sem v ustvarjalnem kotičku naredila še večjo bombo, kot je bila prej. Res, katastrofa!


No, vsaj voščilnica je meni in naročnici zelo všeč. Enostavno fantovska.