sobota, 10. april 2010

Blog bonbonček ... Ne, blog TORTICA

Tako je, prav ste prebrali, namesto blog bonbončka bom nekomu izmed vas podarila tortico. Nabralo se je že lepo število ogledov moje ustvarjalnice, bliža se stota objava in včeraj sem preživela čudovit rojstni dan v družbi meni najljubših oseb ... domačih in prijateljev.


Ker sem zelo zahtevna stranka, si tortico za rojstni dan najraje naredim sama. Letos sem si izbrala kokosovo torto. Recept sem snela s Kulinarike. Ker doma nisem imela kokosovega likerja, sem ga enostavno izpustila. Pa čas peke 50 minut pri 180 stopinjah je odločno predolg. 35-40 je več kot dovolj. Biskvit sem še ustrezno navlažila, kar v receptu ni navedeno. Torto je obvezno potrebno sestaviti vpeto v obroč. Na vrhu sem najprej namazala tanko plast smetane, potem nanesla stopljeno čokolado, jo potresla s kokosom in okrasila s smetano.

Saj vem, da je skromnost lepa čednost, ampak ta torta je res vrhunska! In res sem vesela, da je bila gostom všeč.


Pa naj se vrnem nazaj k blog tortici. Pravila za sodelovanje so naslednja. Pod to objavo pustite komentar, v katerem napišite, ob kakšni priložnosti bi si zaželeli dobro tortico. Napišite tudi, kateri okusi so vam najljubši in katera torta vam je do sedaj najbolj ostala v spominu. Žrebala bom v nedeljo 11.4.2010. Izžrebancu bom potem spekla tortico po željah, datumsko je to neomejeno, lahko vam jo naredim tudi poleti, če le ne bomo takrat na dopustu. Vključena je tudi dostava na dom, kar seveda velja le za Slovenijo ;)

Uživajte v čudovitih pomladnih dnevih, ki so pred nami!

24 komentarjev:

Tanja pravi ...

Neža, kako izvirno. Jaz nisem ravno sladkosneda, vendar sladoled in tortica skoraj vedno pašeta. Naporen, deževen dan - prideš domov in si ob dobri knjigi privoščih sladko pregreho v obliki torte. Ni lepšega. Okus - skoraj ni pomembno - leda ni vmes banane in da ni na vrhu prelita z želatino. Favorit pa ej definitivno čokolada. Hoda čokoloadna na Brionih v Kranju - zakon.

Želim ti, da bi še velikokrat preživela čudovite trenutke v krogu tebi ljubih ljudi.

Vladka pravi ...

oooooooo, prva. Tale tvoja torta zgleda prav slastna.

Letos imam okroglo, zato se ne bi branila kake sacher tortice. Drugače pa mi je zelo všeč malinova torta iz Pohorske kavarne, njami :)

Vse najlepše za rojstni dan Neža in veliko okusnih tortic! :D

Vladuška pravi ...

ooooo, torta kaj. To pa je nekaj novega. Čestitke za vse tvoje objave in tvoj krasen blog.

Torte pa se res ne bom branla. Sem pa ljubiteljica vseh vrst tort, tako sadnih kot čokoladnih, tako da bi se težko osredotočila na eno. Bi pa vsekakor veljalo poskusit to kokosovo.

Helena pravi ...

Tale kokosova zgleda zelo dobra in se je sploh ne branila. Bi ostala kar pri tej, če bi bila slučajno izžrebana :)
Čestitke za okroglo objavo!

Athena125 pravi ...

Tega si pa ne pustim vzet, vem, kakšne torte prihajajo iz tvoje kuhinje...
Sezona tort je zame vedno in kadarkoli, saj bi rekla za RD, pa bo takrat po moje torta tazadnja stvar v moji glavi... Ampak se mi mora najprej sreča nasmehnit, potem bomo pa datum določali.
Vedno sem bila najbolj za sadne torte, samo ne preveč sladke sorte. Katera mi je najbolj v spominu ostala? Hmmm... Konkurence je kar nekaj, moj spomin pa je luknjast... Moja poročna mogoče? Ampak bolj prilika kot okus. ;-)

Sonja pravi ...

Wauuu, torta :) to pa je bombonček :)
Če bi bila izžrebana, bi kaj čokoladnega, za mojo dečvo, ki ima RD v začetku junija. Ali pa kar tako, ko bi tebi najbolj ustrezalo :) Že tvoja torta bi bila praznik zase, ni treba, da je še kaj posebnega zraven.

Maja pravi ...

Ta je pa dobra: dobesedno sladek bonbonček!! Vse najboljše, verjamem, da je bilo sladko!
Prisegam na čokoladno sadne okuse, priložnosti za slavje pa je 365 na leto!

Alenka pravi ...

Tole pa je kalorični bonbonček, pardon tortica.
Meni je skoraj vsak trenutek dober za košček torte, posebno mi zapaše po sobotni službi.Najbrž zato, ker je Leclerc blizu in obvezno kupim kak košček.Mogoče je to že navada:):)
Drugače pa obožijem čokoladne totre:):)
Joj sem se tolk o tortah razpisala, da sem ti pozabila čestitat za RD.
Vse najboljše!!!!!!!!

Klavdija pravi ...

Jest se pa ne bom grebla, k mi je talele košček, ki me čaka čist dovolj!...samo pohvalila bi tvoj blog in tvoje objave, ki mi polepšajo marsikateri dan...da si pa ti fejst babnca, pa itak že veš...ponosna sm da te poznam!
Še na mnoga leta bejba!


PS:Sm se pa spomnla kuga ti lohka za RD dam...hehehehe

Klavdija pravi ...

Klinc, sm se premisnla...zdej k vem kolk je dobra talele torta...se tud jest greeeeeeeeebeeeeeeeeem...bom kdaj drugič fina, pa skromna...pr tvojih tortah ne morem bit :P


PS: sm že začela razmišlat, da bi blo treba petkovo tradicijo kr k teb prestavt :)))

Teja pravi ...

Ooo, tole je pa najbolj slasten bonbonček za katerega sem se kadarkoli grebla.
Sem zelo sladkosneda in priznam, da me sladkarije spravijo v boljšo voljo in se takrat počutim bolje kljub zaužitim kalorijam ;)
Sem pa tudi oboževalka kokosa in raffaelota, tako, da imam res rada raffaelo torto:)

Unknown pravi ...

Kaka ideja!!!!! Veš, da se grebem. Za tako kokosovo pa sploh. Ker bi jo lahko celo sama pojedla (moji namreč ne marajo kokosa). Pa začetek poletja imam rojstni dan. A bi mi jo prinesla? :)

Danii pravi ...

O, kakšen slasten "bombonček". Je moj kar obstal ob ekranu in se oblizoval -- hihihihi
Drugače imam pa jst raje sadne torte, moja dva sta pa bolj na čokoladne mahnjena :-)))
Ker grem bolj malokrat ven na torto sta mi najbolj ostali v spominu nutelina torta v Abecedariju (pa še super družba je bila) in pa torta Zvezda iz Zvezde.
Drugače pa bo imel moj pikec 1.maja rojstni dan in bi jo imela za njega, če bom seveda izžrebana, kar pa seveda ne bi imela nič proti - hihihi

Barbi pravi ...

Jejhata, kako slasten bonbonček. Se moram kar pofočkat tule. Kar se tortic tiče sem kar izbirčna, čeprav pojem skoraj vsako, ki jo dobim. Nisem oboževalka sadnih s smetano (moti me predvsem smetana), pa čokoladne me tudi včasih prenasitijo in pustijo bolj slab kot dober okus. Rada poskušam različne, kokosove še nisem, pa bi jo bilo zanimivo. :) Joj, se izmišljujem ... gozdni sadeži s skuto mi npr. zdajle padejo na pamet. Le da ni preveč smetane v bližini. :)

Najbolj v spominu ... hmmm ... ena čokoladna s telebajski, ki smo jo vnuki podarili babici in dedku za 40 let poroke. Je bila super luškana in super dobra čokoladna torta.

Me pa veseli, da ti je tvoja rojstnodnevna tortica uspela. :) Pa še enkrat vse najboljše.

Anonimni pravi ...

Joj Neža, kaj si se pa ti dobr spomnla. Sm probala tole tvojo kokosovo in je res ne morm prehvalit. Pa veš kako sem jest zahtevna pri tortah. Če bi jaz zadela torto, bi si zaželela tole kokosovo z piko več temne čokolade - kr nekje vmes, al pa na vrh.

Sej mi je nerodno se prijavit, ampak tole je pa vredno!

Maša

namo pravi ...

Sem že v službi vidla tole blogtortico,ko še nobena ni dala komentarja.Pa v službi ne morem komentirat,sedaj vas je pa že oho ho.No sej nima veze.Dober si se Nenika tole spomnila.Najprej se spodobi čestitat,torej čestitam še enkrat.:) sedaj pa navali:):):):)
za torte tud jest nisem zbirčna,mogoče mi je čokoladna še najboljša.No zdej pa upajmo da se dokopljemo do tvoje dobrote:)

marjeta1953 pravi ...

pa ne, da bomo odslej občudovale tudi tvoje torte. Uh, kako lepo izgleda in gotovo je tudi zeeelooo
dooooooobraaaaaa, saj je kokosova. Torte tudi sama rada "ustvarjam" in to takšne preproste, domače, nič kaj lepe, zato pa dobre.
Čestitam in želim vse lepo za rojstni dan, seveda pa še veliko tort!

petrovka pravi ...

mmm, kar sline se mi cedijo. Vse najboljše, najprej. Se spodobi,ne? Ampak tortico bi pa tudi. Kokosove še nisem pekla, gotovo je slastna.Tako da, zame lahko kar kokosovo.

BojaMoja pravi ...

Ojej, če se ne bi grebla za tvojo tortico, bi bil že greh :))

Meni najboljše torte so tiste, ki presenetijo. Še največkrat me presenetita soseda (pa tudi jaz včasih ... krožnika nekak ne moreš vrnit praznega :), včasih sestra, največkrat pa moja fanta in njuna neizmerna želja po sladkem :)))

Nikoli pa ne bom pozabila schwarzwaldske torte, ki sem jo pekla za moj 26. rojstni dan :)))
Ponavadi začnem peči torto takrat, ko vsi pospijo. Čakam, da se še zadnji odmaje iz kuhinje.
Takrat pa sem jo pekla v nedeljo dopoldne. Mami se je mudila s kosilom in je želela dati pečenko čimprej v pečico. In ker nisem imela navade gledati na uro, temveč na zobotrebec, me je prekmalu prepričala, da iz pečice že preveč diši in da bi torto že morala dati ven. Seveda je nisem preverila - mami bo pač bolje vedela od mene, pečenka pa je bila na mestu še preden sem se uspela obrniti.
Hja ... okoli je že bila lepo spečena, v sredini pa še vedno tekoča. Samo kaj, ko sem to opazila šele takrat, ko je bila že hladna in bi jo morala namazati.
Hormoni so naredili svoje in usula se mi je toča solz.

Ne spomnem se več ali sem jo dala ponovno pečt ali sem naredila novo, vem samo, da sva z Bernardom ob sladici povedala, da pričakujeva Matevža :) in tako je bilo potem vsem jasno, zakaj tak pomp okoli tortice :)))

Nataša pravi ...

Krasna tortica in krasna ponudba!
Pa na tem mestu še enkrat iskrene čestitke!

In tudi jaz se postavim v vrsto za žreb. Eno tvojo mojstrovinco si predstavljam tam nekje v začetku junija, na enem prav posebnem pikniku, v Šaleški ali Savinjski dolini. Kar se okusov tiče, me s čokolado in kokosom kupiš kadarkoli.

Tortica, ki pa mi je ostala v spominu, pa je bila presenečenje zame, ko smo s sodelavci ravno na moj rojstni dan šli na izlet na Kočevsko. In kolegica, ki je vse organizirala, je poskrbela, da so po večerji meni prinesli eno mini tortico v obliki škratka - otroško za eno otročjo osebo :) In ker je bil to naš zadnji izlet, ko sem bila še "njihova", je bilo vse skupaj še malo bolj čustveno...


Želim ti, da bi vse v zvezi s tvojo blog tortico izpadlo tako, kot si si zamislila.

zabica67 pravi ...

Ojla! Sem se prijavila na Klavdijin izziv in te kontaktiram zaradi tega, ker sem naslednja v vrsti. Tortice pa se tudi ne bom branila!

zabica67 pravi ...

aha, še odgovori! Jaz rada praznujem ves čas, ker je vedno kaj za proslavit, če ne drugega - danes je lep sončen dan!Rada imam sadne okuse, ja čoko (recimo nutela) mi tudi ustreza. Najbolj mi je ostala v spominu torta, ki sem jo pravzaprav spekla sama nečaku za rojstni dan, v obliki kokoške!

Tanc pravi ...

Originalno!
Vse najboljše tebi!
Obužujem tvoje torte, pa saj veš ob kaksni priložnosti si jo letos želim. ;)In če mi bo sreča naklonjena, se bomo pa kakšen dan kasneje mastile z njo. Se pa ne morem odločiti med ledeno torto in črnim gozdičkom.

audrey pravi ...

mmmm kako sem si pa sedaj zaželela enega koščka, ko sem videla tole tvojo slastno tortico!
najbolj bi si tortice zaželela po uspešno opravljenem izpitu, kar upam bo čez en tedn :)
moja najljubša je čokoladno bananina pita - njam! najbolj pa se spomnim tort(e) iz maturantskega plesa.. bilo jih je takooo veliko in vse tako lepe. pravljično in noro okusno!