sobota, 8. maj 2010

Trije tulipani in torta

Moj desetdnevni projekt je končno zaključen. Slika je pri slavljenki, ki je bila darila zelo vesela, tortica pa je bila tudi slastna.

Čeprav na sliki izgleda majhna, je slika velika 20×60 cm.


Deset dni je res minimum, ki ga potrebujem za izdelavo takšnih čipk. Hitreje ne gre. Zadnjih nekaj ur sem se morala že prav prisiliti, da sem sedela za mizo, po pravici povedano, sem imela vsega že vrh glave. Po dolgem času nisem utrgala nobenega kleklja, kar je tudi svojevrsten dosežek :) Oprema je pospravljena v škatli pod mizo in držim pesti, da bo tam ostala nekaj tednov. Bomo videli ;)

Ha, še odisejado z okvirjem vam moram zaupati. V Eurospinu so imeli v akciji super okvirje v različnih barvah lesa in v češnjevi barvi je bil ravno pravi zame. Natisnila sem papirce v originalni velikosti, pa so se izkazali za nekaj centimetrov prevelike. Ni problema, sem jih pomanjšala, da so lepo ''sedli'' v okvir in jih skupaj z njim odložila na vrh omare (da bom vedela, kje so, ko bom začela z delom).

No, to je bilo pred dobrim mesecem. Ko sem se pred desetimi dnevi spravila k delu, sem kot običajno potegnila pribor iz škatle, plastificirala papirce, ki so bili v škatli (!!!) in sklekljala obe vogalni čipki. Zanimalo me je, kako bo to izgledalo v okvirju, pa sem ga potegnila dol z omare. KATASTROFA! Kaj delajo na okvirju še eni papirci? O, ne! Pa kako sem lahko taka smotka?!? Klekljala sem na originalni velikosti. Itak, da čipke niso šle v okvir. To se je dogajalo v sredo ob pol osmih zvečer. Kaj pa zdaj? Tudi če bi na sredino dala pomanjšano čipko, bi bila dolžina še vedno prevelika. Da začnem z delom od začetka ni variante. Skupaj s čipkami in papirci sem se popokala v avto in v 20 minutah obredla Leclerc, Merkur, Obi in Rutar. V zadnjem sem imela srečo. In zdaj imam en okvir viška :)

Za podlago sem namesto rdečega žameta raje uporabila vlaknast papir, se mi zdi, da je prav zanimiva rešitev. Obrobo sem izrezala iz reliefnega papirja z drobnimi listki.


Da pa ne bi slučajno prehitro končala z delom, sem dobila še naročilo za slastno rojstnodnevno torto. Naredila sem čokoladno z višnjami. Hotela sem pofotkati še odrezan kos, pa smo bili preveč neučakani za degustacijo. Tako je tukaj le fotka cele torte.


Ob koncu se vam le še zahvalim za vaše lepe komentarje, ki mi vlivajo toliko vzpodbude in pozitivne energije tudi takrat, ko je primanjkuje.

13 komentarjev:

Nataša pravi ...

In spet samo sedim in gledam... Neverjetna si!

Alenka pravi ...

Čipka v okvirju je fenomenalna!!!!Če bi se meni zgodilo kaj takega, kot se je tebi z okvirjem bi znorela in vse skupaj pustila!!!
Torta.... njami kako dobro izgleda!!!!

Andreja pravi ...

Čipka je zelo lepa in glavno je, da je na koncu vse dobro izpalo in izgleda čudovito. Čudovito pa izgleda tudi torta, kako je šele dobra? :-))

Tanja pravi ...

Neža,

ko gledam tvoje čipke, ne morem, da ne bi rekla, da bom spet zela punkel iz omare. Gor me čaka še ena nedokončana roža - taka čist začetniška, ampak se mi je že dolgo nazaj ustavilo, ker nekaj nisem znala. Sedaj pa pravim, da bom nadalejvala ko bom v penziji ;-)

Bodi lepo, Tanja

Vladuška pravi ...

Prekrasno, samo to lahko rečem. Tako dobro izgleda končna podoba, da samo stoj in glej. Pa še taka torta, kot od pravegega profesionalca.

petrovka pravi ...

čipka je prekrasna, torta pa tudi. sem pa iskala, kje si "štukala" papir, pa nisem našla. saj nisi imela tako dolgega papirja, ali pač?

Neža pravi ...

Tanja, kar izbrskaj punkelj iz omare, pa veselo na delo, boš videla, da bo šlo :)

Petrovka, JA, tako velik papir imam :))) V rdečega je bilo nekoč zavito eno moje darilo, reliefnega pa imajo po novem v Levčku, pa še veliko drugih lepih kartonov.

Marna pravi ...

Neža, ti si tako pridna ustvarjalka ... natančna in z veliko mero okusa!
Občudujem te!

Suzy pravi ...

Pri tebi se pa dogaja. Nastajajo čudovite stvari. <pa ne samo kar si pokazala v tej objavi. Tudi nazja sem malo pregladala. Koliko lepot sem zadnje čase zamudila. Bravo!

Mojca pravi ...

prav čakala sem tole sliko... odlično, meni je božanska. da se pa mora mal zaplest vmes, sploh, kadar se mudi.. hja, spada zraven :)

McCrafty /Klavdija pravi ...

Tudi meni je slika prekrasna, torta pa že izgleda božanska :)

BojaMoja pravi ...

Vidiš, zdaj, ko imaš še en okvir, lahko narediš še eno takšno sliko ♥ ♥ ♥ čudovita je!

Nelya pravi ...

slika je prekrasna, koliko ur dela je v njej! Občudujem vse, ki znate vrteti kleklje!
mmmmmmmm ravnokar mi je padel cuker...prav mi je, kaj sem pa šla gledat torto:-)) Čudovito si jo spedenala