petek, 6. avgust 2010

Mavrična

To blago se mi je zasvetilo pred očmi, ko sem stopala mimo trgovine z blagom. Nobene možnosti nisem imela, da bi šla lahko domov brez kosa za vsaj eno torbico. Potem sem začela premišljevati, kakšen kroj bi uporabila. Hotela sem narisati kaj novega, pa sem se na koncu odločila za že preverjen kroj iz lanskega leta.


Ogromne borše, ki so sedaj tako popularne, takšne, ki jih lahko nosiš počez čez ramo, meni ne sedejo. Nisem tip zanje, pa tudi preveč ''materiala'' imam spredaj, da bi takšna torbica na meni v redu izgledala :))) Rada imam takšne, da je v njih dovolj prostora za vse drobnarije, za zložljiv dežnik, nakupovalno vrečko, pa tudi kakšno kupljeno malenkost. Pri torbici mi je všeč to, da jo lahko uporabim tudi za večerni izhod, za kino, gledališče ali kaj podobnega. Velike borše se mi za kaj takega ne zdijo primerne. Očitno sem bolj klasičen tip.

Na FB-ju sem zasledila debato o kopiranju. Kopiranju idej, krojev ... kaj lahko danes sploh en amater lahko izumi nekaj popolnoma novega? Sploh pri torbicah. Težko. Kroj za to mojo torbico sem priredila po enem iz revije Burda. Pa še to ne vem, če lahko rečem, da sem ga priredila. Uporabila sem idejo z všitki spodaj, da torbica pridobi volumen, dimenzije in razmerja pa so povsem druga. Kroj sem narisala kar tako, na pamet na papir in prirejala razmerja stranic dokler mi niso bila všeč. To, da je zgornjih nekaj centimetrov podloge iz zunanjega blaga, sem se spomnila sama. Tega v Burdi ni bilo. Pa lahko rečem, da je zato to moja ideja? Ne morem. Na netu je ogromno materiala, slik, ni da ni ... Odkrivamo toplo vodo.

Glavno je, da v izdelavo kateregakoli izdelka, nakita, torbice, čipke, vložim ogromno časa, po pravici povedano preveč. Ukvarjam se s podrobnostmi, ki na končnem izdelku niti niso vidne, meni pa natančna izdelava veliko pomeni in tak izdelek tudi z lahkim srcem dam iz rok. In vse to zahteva svoj čas. Dokler bom v tem uživala tako, kot uživam sedaj, bom z veseljem ustvarjala.


Aha, nazaj k aktualni torbici. Za lažjo predstavo velikosti sem jo fotografirala ob sebi :) Izdelala sem tudi broškico za popestritev, ki se jo lahko odstrani in pripne kam drugam. Po želji. Torbica se zapira z magnetkom, v notranjosti pa ima še en žepek za tiste malenkosti, ki morajo biti hitro pri roki.



Lep vikend vam želim, tistim, ki odhajate na dopust pa ravnopravšnje vreme za vse načrte.

11 komentarjev:

Amikadeja pravi ...

Super torbica!

Nekoliko bolj kot samo blago mi je všeč kroj in detajl z rožico, pa ročaji so ravno prav dolgi...Res lepo!

Biljana pravi ...

zelo lepa torbica, in suoer sešita.

Helena pravi ...

Ravno prav velika torbica in čudoviti dizajn.
Glede kopiranja se strinjam s tabo. Vse, ki ustvarjamo, nekje vidimo idejo in jo uporabimo pri svojih izdelkih. Na tem področju je res težko rečt, da je nekaj čisto mojega in se sekirati, če je nekomu všeč in naredi kaj podobnega. Vse preveč se ubadamo s tem lastništvom.

Mare pravi ...

na tvom blogu ima tako lijepih stvari i ispravila sam dosadašnju grešku što ti nisam sljedbenik......
ova torba ti je odlična,divan dezen i jako lijepo i uradno sašivena:))))))......
pusa iz Rijeke:)))......

Mojca pravi ...

ua, super torbica. barve čudovite in vsepovsodpasajoče, kroj je lušten, izdelava pa... pač, perfektna.

Lidija pravi ...

Ni kaj, si mojstrica

Vladuška pravi ...

To kar si namislimo so pač variacije že znanega in vsekakor si dala precej svojega v tole torbico. Všeč mi je tako kroj, kot blago.

Alenka pravi ...

Izdelana v detajle natančno iz čudovitega blaga!!!!!Kdor zna, pač zna !!!In ti obvladaš!

Goga pravi ...

Mavrica na deževen dan, kako ti uspe ??? :-))).
Hitro si se lotila dela, pred dnevi je bila takšna torbica samo ideja :)).

Maja pravi ...

Lepa mavrična torbica, ki bo polepšala deževne dni.

Teja pravi ...

Super torbica. Ko sem jo videla na prvi sliki mi blago ni bilo všeč, ampak ko sem jo videla od blizu sem se zaljubila vanjo in v blago. Čudovita je.