torek, 22. februar 2011

Modra in črna

Pri tokratnem nakitkanju prevladujeta modra in črna barva. Če se že lotim dela, potem res ne morem ostati pri enih uhančkih in kompletku.

Najprej sem morala izpolniti željo po asimetričnih uhanih, za katere pa naj bi se takoj videlo, da sodijo skupaj. Joj, jaz in asimetrija sva dva težko združljiva pojma. Pri obliki mi nikakor ni uspelo odplavati v razburkane vode, sem se pa zato poigrala z razporeditvijo vzorčka. Naročnica je zadovoljna, morda pa se mi kdaj drugič uspe odlepiti od ustaljenih oblik.


Ker sem zaradi teh uhanov naredila kvadratke v turkiznih tonih, sem se odločila še za nekaj kosov nakita za zalogo. Namesto močne turkizne barve sem kvadratke pokombinirala z nežno perlasto turkizno barvo. Nastali so kosi, ki dišijo po poletju.



Sedaj pa se preselimo k črni barvi. Naredila sem kompletek z zlatimi lističi, pa je bila razvaljana plahtica tako velika, da je kar ni hotelo zmanjkati.


Tako sem se odločila, da se malo poigram z oblikami. Bo treba še vaditi, za spodnji dve ogrlici sem si samo na hitro skico narisala. V resnici komaj čakam, da se lotim bolj živih barv, ampak me v prihodnjih dneh spet čaka nekaj šivanja. No, ker so sestavni delčki tako veliki, sem na hrbet odtisnila polžkast relief. Končni rezultat je tak, da se ogrlici lahko nosita na obeh straneh :)


Kot zadnjega pokažem obesek, katerega končna podoba je zaradi nesreče drugačna od načrtovane. Na že pečenem so odstopili zlati listki, zato sem na poškodovan del dala reliefni pravokotnik. Zasilni izhod, ki niti ni tako slab.


Kot že rečeno, zdaj se moram zares lotiti šivanja mišjih ušesc, jutri grem pa še v vrtec na šiviljsko delavnico. Fešta na vidiku :)))

11 komentarjev:

čarovnička pravi ...

všeč .. predvsem črne ... oblike so hude .;)

Tanja E. pravi ...

Uau, same lepote, tiste turkizne so mi še posebej pri srcu. Res profesionalno izdelan nakit. LP:)

ankh pravi ...

O, krasote in koliko jih je!!!!!

Čarobna hišica pravi ...

Prav lepe obeske ti je ratalo naredit ... pa tisto špeglasto brušenje ... jao ... so mi skoraj oči vn padle k sm v njihovem šajnu zagledala svojo podobo skozi ekran ... ;o)

Janja pravi ...

Kar koli pokažeš je vrhunsko. Lp

Špela pravi ...

Lušno! Oblike me vedno fascinirajo, jaz kar ne morem od okroglih in kvadratnih... Si me pa spomnila, da bi lahko jaz tud kej mojga extruderja zalaufala ;)

Renata pravi ...

Krasna poletna zbirka, ni kaj :-) Pa zadnji 'ponesrečeni' obesek mi je tudi super.

Vladuška pravi ...

Zelo lep nakit. Tisti prvi je res taki morski, kar diši po poletju. Pri tem drugem pa mi je zelo všeč oblika in pa ideja, da se lahko nosi na obeh straneh.

Hali pravi ...

Turkizni kompletek je enkraten in diši po poletju. Tale črno zlata kombinacija in še , d aje nosljivo na obeh straneh - carsko!

Maja pravi ...

Čudovite! Čeprav imam rada tmurne barve, pa me je navdušil odtenek modre na drugi in tretji sliki! Sploh uhančki so tako zelo cort! Všeč pa mi je tudi eksperimentiranje z oblikami spodnjih zapestnic!

Andreja pravi ...

Ja ti se pa res lotiš dobesedno v množini, le kako ti uspe toliko lepih kosov naenkrat pridelati. Pri prvih mi je noro všeč barva. Tudi oblike si našla zanimive. Pridna si ni kaj!