četrtek, 17. februar 2011

Sapramiška - najsrečnejša miš na svetu :)



Danes je bil dan za premiero. Premiero predstave, ki smo jo pripravljali zadnja dva meseca. No, saj ni tako dolgo trajalo. Dobili smo se na štirih vajah, pa doma smo nekajkrat tekst prebrali. A kdo, se sprašujete? Mi, pridni starši naših malčkov. Sedem nas je in združeni smo v dramsko skupino Lešnik (šest igralcev in spremljevalka s kitaro). Ime so nam po dvodnevnem ''brainstormingu'' določili otroci v vrtcu. Predstava ... Sapramiška ... za skupino naših mišk.


Sem že nekajkrat rekla, da na naslednjem roditeljskem sestanku ne bom črhnila niti besedice, ker sem letos potunkala sebe in Petra. Jaz sem bila Sapramiška, Peter pa DDZZ - Doktor Detel, zobni zdravnik. Poleg tega sem se javila še za nalogo predstavitve poklica ... bom prihodnji teden v vrtec pritovorila šivalni stroj in zašila nekaj ušesk za miške ... natančneje 27, ker gredo otroci na otroški pustni karneval na Ptuj.
No, čeprav sem si prostovoljno nakopala nekaj obveznosti, je vse skupaj poplačano z bleskom v Nikinih in Aljaževih očkah, ko sta ponosna na mamico in očija :)


Pa se vrnimo k predstavi. Sceno sta pripravili vzgojiteljici ob slikarski pomoči otrok. Jaz sem naredila kartonasta ušeska za miško in veverico, pa še veveričji rep iz flisa. Je prišlo prav polnilo enega zmahanega povštra iz Ikee. Hihi, še predpustno šemljenje smo si lahko privoščili. Danes smo popoldne odigrali predstavo za otroke in starše iz skupine mišk, jutri dopoldan pa nas pričakujejo še vsi otroci iz naše vrtčevske enote. Fešta :)))

Po predstavi smo se posladkali s pecivom, ki so ga za nas spekli otroci ... piškotki - skalce in slastna jabolčna pita. Skuhali pa so nam čaj iz šipka, ki so ga nabrali na lanskih sprehodih ... je res super, da živimo na obrobju mesta in je narava tako blizu. Pito so tudi sami razrezali. So bili res zaposleni s pripravami ta teden.


Še slikice mišjega strahca, DDZZ, žabe in veverice. Mačka je žal samo na skupinski, bo mogoče jutri še kakšna fotka nastala.

V glavnem, za nami je zanimiva izkušnja, veliko smeha in dobre volje.





6 komentarjev:

Athena125 pravi ...

Sem prepričana, da ste bili krasni!

Dobro, da ne predstavljaš poklica klekljarice, to se ne bi dobro končalo... Že 27 parov uhljev bo pošten zalogaj.

Boš za maškare ponovila masko?

McCrafty /Klavdija pravi ...

Hura za očita in mamico!...verjamem, da sta male2 ponosna na vaju in prav je tako. Po slikah sodeč, ste bili prv luštni.

Vladuška pravi ...

Super ste in vsa čast, da ste tole odigrali. Že na fotografijah izgleda prav zabavno.

BojaMoja pravi ...

Jeeejjj :)) kako pridni starši :)
Prav posvojila bi te še za v naš vrtec :)

Simona pravi ...

Sem vedela, da boš krasna Sapra. Čestitke!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

vse to o čemer si pisala mi je tako domače izpred nekaj leti,le da jaz ne šivam, tako dobro kot ti. takole smo mi začeli pred desetimi leti-in smo še vedno skupaj :)odigrali smo: mizica pogrni se, zvezdico zaspanko, sovico oko, pekarno mišmaš, žogico nogico,mavrično ribico,smrkce,.. zdaj igramo pa volk in 7 kozličkov. začeli pa smo z repo ( tisto, ki jo na koncu izvlečejo z miškino pomočjo)
upam,da boste tudi vi še dolgo zdržali skupaj in razveseljevali otroke, ko bosta tvoja 2 že večja.tako kot jaz.vse dobro.
p.s.zelo mi je všeč ime vaše skupine, brihtni otroci, mi smo pa gled.skupina Vrtinec