sobota, 29. december 2012

Sladko 2013

Leto se poslavlja. Vsak dela svoj obračun, kaj je naredil, dokončal, kaj mu še ostane za prihodnost, kaj bi še spremenil ... 

Od dneva do dneva je odvisno, enkrat smo bolj zadovoljni, enkrat manj. Pred štirinajstimi dnevi sem bila nad mojim obračunom bolj kislega obraza, danes pa sem kar zadovoljna. Pa se v teh dveh tednih ni kaj bistvenega spremenilo. Le sobota 15. decembra me je napolnila z energijo. Saj veste, vse je fora do polovice polnega ali pa do polovice praznega kozarca. 

Vsem skupaj želim, da bi na svet gledali s pozitivnimi očmi, da bi bili naši kozarci vedno bolj polni kot prazni.

Pa ko sem ravno pri kozarcih. Letos sem za darilca pripravila kozarce s sestavinami za čokoladne mafine. Kot je na FB-ju pokomentirala ena od deklet, mafine je pa res smešno lahko pripraviti. A ni to mal mimo? Menim, da ni. Itak ni fora v mafinih, ampak v tem, da sem si kljub noremu decembru vzela nekaj časa, da mi je uspelo spraviti skupaj te kozarce. Za kaj več žal nisem našla časa. Veliko lažje bi bilo poiskati brezosebna darilca v bližnji drogeriji ali marketu, pa to enostavno nisem jaz. 


Ampak ... v 2013 bomo gotovo imeli veliko več časa za vse naše načrte kajne? In potem pride svizec s svojo čokolado ... 


Pri meni je 100% samo tek, ki je trenutno na dopustu. Prijave za Radence bodo kmalu odprte, potem bo pa že zalaufalo ... korak za korakom, kilometer za kilometrom, kaj bo pa vmes? Bomo videli ;)



P.S. Za vse, ki na fotki ne razberete recepta, ga navajam še tukaj.
Moji kozarci imajo prostornino 7 dl, lahko bi bili tudi malce manjši. Uporabila sem aromatični rjavi trsni sladkor (demerara). Za čokolado pa priporočam slaščičarsko trgovino Pekarne Vrhnika na Brnčičevi v Črnučah. 1 kg kapljic s 50% deležem kakava stane dobrih 6 €. 60 centov za tablico čokolade je zelo ugodna cena, pa še sekljati je ni treba.
Za pisane plasti sem zmešala le različne deleže kakava in moke. V tretjino moke sem dodala večino kakava, v tretjino pa le eno majhno žličko.
Ker uporabljam 100% kakav, so mafini zares zelo močnega čokoladnega okusa.

Čokoladni muffini

200 g moke
dve žlički pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
ščepec soli
dve žlici temnega kakava
100 g sadkorja
100 g čokolade

V kozarcu so že pripravljene vse navedene sestavine, ki jih stresite v skledo. V drugi posodi zžvrkljajte dve jajci, tri žlice olja in 150 ml mleka in vse skupaj zlijte k suhim sestavinam. Premešajte, napolnite modelčke za muffine in pecite 20-25 minut na 180 stopinjah.

7 komentarjev:

Sonja pravi ...

Ok, se grem ponavljat.. ampak meni so taka darilca res najboljša. Veliko raje imam kozarec domačega lovorja z morja kot pa tekoče milo v kompletu z mlekom, po možnosti sorte, ki je sploh ne prenesem :)
Upam,da boš imela tudi v bodoče tako malo časa, da boš lahko delala le taka darilca in ne hodila zapravljat po drogerijah :)
sicer pa presneto drži, kozares je lahko na pol prazen ali pa na pol poln.. odločiš se sam.
Želim ti, da bi bil zate v letu 2013 čim večkrat poln.

Špela pravi ...

Pa kaj če jih je smešno lahko pripravit... Meni so taka ponucna darila fajn in sem jih vesela. Ker vem, da si je tisti nekdo vzel čas in naredil/pripravil to točno zame ;)
In jaz sem na tisti strani, ki vedno vidi kozarec na pol poln ;) Pozitiva velja! Naj bo vaše leto 2013 čarobno na vseh področjih.

Neža pravi ...

Hvala vama :)
Tudi zaradi takšnih sončkov, kot sta vidve, je življenje lepše. Čeprav se zelo redko v živo vidimo, je dober občutek vedeti, da smo po Sloveniji sorodne dušice, ki razumemo ena drugo.

Suzy pravi ...

Jaz sem mojo okolico že zdresirala na doma narejena darilca. In jih tudi že nazaj dobivam. Ker so ugotovili, da je to najbolj iskrena stvar, ki jo lahko nekomu daš. Zraven še čokolatinčki ali kava. Kaj več pa res ne rabi.

Goga pravi ...

Lepo si se potrudila za svoje drage in ne, ni mim. Enostavno je od srca in to šteje. Je pa moja hči zadnjič v trgovini 1001 dar odkrila prav takšne kozarčke napolnjene s sestavinami za piškotke, vročo čokolado in podobno, a če bi pa kupila tam in bi imelo nalepko trgovine bi bilo pa to super darilo ??? Da o ceni sploh ne govorim.......
Pridna si in fejst punca, če komu to ni prav pa nič, naj išče tisto, kar se drago plača a je v notranjosti brez vsebine.

Mojca pravi ...

oh kako krasno darilo Neža. sama imam najraje domača darila in ne kupljena, sam kaj ko nam res večkrat primanjkuje časa .... tvoja so res slastna. srčno in pozitvno tudi v letu 2013. lp

Simona pravi ...

Točno tako kot si napisala. Čas, ki ga nemnimo pripravljanju doma narejenih darilc je pomemben in pa seveda misli, ki se ob tem pletejo. Nobeno še tako fensi šmensi kupljeno darilo tega ne nosi v sebi. V mojem krogu tudi letos veljajo samo doma narejena darila in zanimivo, kako uživajo ob tem tudi tisti, ki se jim je do sedaj zdelo, da oni m+pa ne znajo, da to je pa težko ...
In mafini - ne sploh ni rečeno, da jih je lahko narediti. Vprašajte mojo sestro? :o)
Taka darila, ki so uporabna, pa imajo še prav posebno vrednost. V današnjih časih pa sploh.
Hvala za recept.