četrtek, 24. januar 2013

Tropski pragozd

Ustvarjanje tega tedna zaključujem s predstavitvijo nakita, ki sem ga sestavila včeraj zvečer. Najbolj sem navdušena nad prvo ogrlico, zdi se mi, da je noro dobro uspela. Ko sem rezala oblike iz surove mase, sem vedela le, da hočem narediti nekaj drugačnega, ne tako klasično 'mojega'. Kako težko je zradirati simetrijo, kar ni in ni šlo. No, na koncu sem se odločila za kapljice in zanalašč naredila samo tri bunkice, da me ja ne bi premamilo, da bi na vsako stran dala po dve :)

Uf, fotografiranje je bil svojevrsten izziv. Nakit sem sestavljala pozno ponoči in ga nisem hotela fotografirati pod lučjo, ker so barve povsem popačene. Zjutraj pa sneg, oblačno, mračno vreme. Pa je kar šlo. Malo sem potelovadila, ko sem fotkala svoj dekolte, potem pa sem na kuhinjsko okno nalepila peki papir in rezultati so po 78-ih fotkah kar OK.


Nadaljevala sem z velikim kvadratnim obeskom, ki je bil narejen prvi. Velik je 6×6 cm in sam samcat je preveč izstopal. V družbi z bunkicami pa je super za te zimske dni, ko nosimo puloverje.


Seveda ni šlo brez meni tako ljube oblike ščita. Vedno znova se ponavlja, nikakor se je ne naveličam. 


Pa žličasta oblika z ovalnim izrezom in mozaik v kombinaciji kalejdoskopa in Stroppel cane. V bistvu sem pri tem obesku videla, da je bila prva Stroppel zloženka predrobna. Zato sem pri tej drugi uporabila enake odrezke, med plastmi pa sem namesto črne uporabila turkizno barvo. Čeprav je sprememba majhna, je razlika velika. Barve bolj zažarijo. Res, kot tropski pragozd.




Brez uhančkov ni življenja! No, tako resno sicer ni, ampak jaz se brez prav čudno počutim. Sploh ne čutim, da jih imam gor, če pa si jih pozabim nadeti, mi manjkajo. 

Ti prvi me spominjajo na krila kačjega pastirja. Sploh so mi prvi trije pari všeč prav zaradi simetričnega vzorca (ne morem pomagati, takšna sem :P)






Za konec pa še nekaj prstančkov, ki se zelo udobno nosijo. Ravno prav so izbočeni, da se lepo 'uležejo' na prst in nič ne štrlijo stran.



Tako, sedaj me čaka sproščujoč vikend, brez družine, brez ustvarjanja, samo vse štiri od sebe ob bazenu in v savni s prijateljico. Pravi babji vikend! No, pa kakšno knjigo bom s sabo vzela ;)

HVALA vam za vašo spodbudo, rada vas imam!

9 komentarjev:

Helena pravi ...

Enkratno, Neža! Prava eksplozija barv in vzorcev. Uživaj na razvajanju!

Nelya pravi ...

enkratno, res kot tropski gozd.
Uživaj in se razvajaj (fauš!)

Hali pravi ...

Krasni izdelki! Uživaj!

Špela pravi ...

Čudoviti izdelki so nastali! Se ti bo pa prileglo polnjenje baterij - UŽIVAJ ;)

Mojca pravi ...

uau, uau in še enkrat uau! res krasne barve in vzorčki. ogrlica je pa res ena a. Imej se fino za vikend! lp

Simona pravi ...

Res lepi kosi so nastali. UŽivaj 100 na uro!

Renata pravi ...

Krasni kosi! Glede simetrije te pa čist razumem, ker imam podobne 'težave' :) Pa vsakič, ko vidim stroppel-cane, si rečem, da moram končno že pospravit prastare zaloge poly-klobas ...

Metuljčica pravi ...

Čudovit nakit, tudi sama bi rada vedno nekaj spremenila in tebi je uspelo. Všeč mi je, da si naredila ogrlico še v kompletu z uhani in prstani.

Vladuška pravi ...

Krasni kosi nakita. Včasih je potrebno it preko sebe. Krasen vikend ti želim.