nedelja, 10. februar 2013

Pika in Gusar

Pusta še konec ni, pa Nika in Aljaž že kujeta načrte za kostume prihodnje leto. Vedno je tako. Tudi, ko upihneta svečke na rojstnodnevni torti, že naslednjo minuto sanjarita, kakšna bo zabava čez leto dni in kakšna darila bosta naročila. Popolna potrošnika, ni kaj, ju je kar naporno držati nazaj in miriti apetite.

 

Letos smo se odločili za maski Pike Nogavičke in Gusarja. Saj ne, da ne bi že mesece prej vedela, kdaj je Pust, šivanja sem se lotila šele v petek proti večeru. Še dobro, da je bil praznik :)

Prebrskala sem svoje škatle z zalogami blaga in se z Nikino pomočjo odločila za pikast vzorček z dodatkom črtic za žep, v katerem počiva gospod Ficko. V vsako kitko sem ji vpletla po štiri kosmate žičke in rezultat so poskočne štrleče kitke.


Gusarju sem namenila blago, ki je bilo leta nazaj kupljeno za moje hlače. Groza! še nikoli ni nobeno blago puščalo barve tako, kot to. Roke so bile črne kot dimnikarjeve, temu primerno sem bila črna tudi po obrazu. Da ne govorim o stroju. Sama blaga pred šivanjem nikoli ne perem, pa čeprav ti prodajalke ob nakupu to priporočajo. No, časa je bilo še dovolj, da sem kostum oprala preden ga je Aljaž oblekel.

 

Hlače so enostavne, na elastiko, spodnji rob je po gusarsko razrezan. Brezrokavnik je enostaven, da sem se izognila robljenju, sem ga urezala kar dvojno in ga ob rokavnih in vratnem izrezu sešila skupaj. 

Prvič sem se lotila aplikacije, pomagala sem si kar z lepilom za tekstil in potem ob robovih kostkote še obšila s cik-cakom.

 

Kapitansko kapo smo naredili po vzorcu kape, ki sta jo Nika in Aljaž naredila septembra na Luninem festivalu. Super se obnese. 

Tudi lesena roka s kljuko ne manjka. Uporabili smo trd kartonast tulec, na katerega smo pritrdili kljuko s starega obešalnika. Mulc je navdušen :)


Ko sta se v soboto dopoldne namaškarala, sta tako padla not v vlogi, da je bil dobro uro popoln mir pri hiši. Pika in Gusar sta se igrala v sobi, potem pa sta komaj čakala uro, ko smo odšli na otroško pustovanje v bližnji zadružni dom.

2 komentarja:

Simona pravi ...

Kaki lušni maškarci. Super vam je uspelo.

Mojca pravi ...

Kakšna razigrana razbojnika! kostume si pa zelo lepo sešila. lp