ponedeljek, 9. marec 2009

Tretji rojstni dan

No, večina vas že ve, da 2. marca naš internetni otoček praznuje rojstni dan. Ne morem verjeti, kako čas hitro beži in da že dobri dve leti tudi sama aktivno sodelujem na forumu. Vsakdana brez njega si ne znam več predstavljati, predvsem pa me veseli to, da sem v tem času spoznala veliko zelo prijetnih in enakomislečih deklet.

Kot se spodobi, je bila rojstnodnevna zabava fenomenalna. Bilo nas je okrog šestdeset, miza se je šibila od raznovrstnih slanih in sladkih dobrot, naši dekolteji pa so bili okrašeni z raznovrstnimi ogrlicami, domov vedno pridem še za kakšno bogatejša :)

No, in zakaj sploh pišem o rojstnem dnevu? Kaj je na rojstnem dnevu nepogrešljivo? TORTA, seveda! Ker sem se pred dobrim mesecem pohvalila s svojimi tortami, me je naša šefica Fikus prosila, če bi tudi za otoško rojstnodnevno srečanje naredila eno torto. Ja, seveda, z veseljem :) Pa še proste roke pri izbiri okusa mi je dala. Hm, za neozdravljivega čokoholika izbira res ni bila težka.

Čokoladni biskvit s čokoladno kremo in čokoladnim oblivom, ha ha ha.

Za zadovoljitev ustvarjalnega vidika srečanja je torto krasil otoček iz fimo mase ;)

Hm, sedaj pa še malo tehničnih podrobnosti.

Spekla sem tri biskvitne plošče po tem receptu, le da sem 20g moke zamenjala z enako količino temnega kakava (Sparova znamka je čisto OK). Biskvite sem spekla v pekaču od pečice in količina v receptu zadošča ravno za 2,5 cm visoko biskvitno ploščo. Za kremo sem v litru sladke smetane nad paro stopila 500 g 70% čokolade. Ohlajeno maso sem stepla, da je narasla v slastno pariško kremo, temu pa sem dodala še pol litra stepene alpske smetane in tretjino litra rastlinske smetane (modra od Pomurskih mlekarn). Biskvitne plošče sem prepojila s sladkornim sirupom iz 6 dl vode in 40 dag sladkorja, dodala sem še sok iz višnjevega kompota in pol dl ruma. Pred nanosom kreme sem na biskvit naložila še višnje, zadnjo ploščo pa sem pred prelivom s čokolado premazala z jagodno marmelado. Aha, še preliv. V 2 dl sladke smetane sem stopila 20 dag Lindtove 85% čokolade in dodala 0,5 dl pomarančnega Triple sec likerja.

Biskvite sem spekla v četrtek, torto namazala v petek proti večeru, okrog polnoči končala z okraševanjem in v soboto okrog dveh popoldne smo jo z veseljem zmazale :)

Kako pa je preživela vožnjo do Logatca s kritičnim zavojem z Zaloške na obvoznico, s tem, da je pladenj stal na pečici za fimo, je pa že druga zgodba ;) Glavno, da je ostala cela, ha ha.



7 komentarjev:

Tiara pravi ...

Tale torta izgleda pa super, če je dobra pol toliko kot je lepa se je sploh nebi branila.

Marna pravi ...

Nenika - asica si! Ko sem jo prvič videla na slikah, sem bila prepričana, da je iz slaščičarne. Da pa je bila dobra, pa sploh ne dvomim!

Urškin Raj pravi ...

njam je blo tole dobro :))

Sonja pravi ...

Torta je bila božansko dobra, pa zmanjkalo jo je tudi :) smo vse pojedle..

Maja pravi ...

Ti si pa prava mojstrica!!

Maja pravi ...

So se mi prav sline pocedile, ko se brala tvoj post ;) Ne bi se branila enega koščka.

gordy pravi ...

Mmmmmmm, še vedno cedim sline...

Najbolj čokoladno čokoladna torta, kar sem jih jedla!