petek, 15. oktober 2010

Tortica in ''postrojstnodnevni'' teden

Ja ja, saj vem, spet sem nekje tam daleč zadaj z objavami. Ta teden je bil malce ''postrojstnodnevno'' zmeden. Predvsem četrtek je bil totalnen odklop, ker sem kot zmešana iskala ČB blago s pikicami, pa ga nisem našla. Vem, da ga nekje imam, pa pojma nimam kje. Ni mi preostalo drugega kot da sem se spokala do Kilometra po nov kos. In seveda sem nujno morala kupiti še čudovit vijoličen, z rožicami izvezen flis za Nikino jopico. Samo kroj še poiščem in upam, da jo bo v ponedeljek že lahko oblekla.

To je pa tako, če zadnji dan spravljaš stanovanje v red, da gostje ne bodo popolnoma šokirani nad izgledom. Dobro, da sta bili na zalogi še dve Ikeini škatli, kamor sem pospravila svojo šiviljsko kramo. Ampak ČB pikic tam ni, hm. Itak, lahko si predstavljate, kako je, če v kuhinji in otroški sobi žurira 14 odraslih in 13 otrok. V končni fazi se niti ni splačalo pospravljat, ker sva šla lahko zvečer s Petrom še enkrat od začetka :))) Saj takrat nisem dojela, da nas je bilo toliko ... sem štela šele naslednji dan.

No, pa smo se imeli prav fino. Otroci so se razigrano zabavali, res so bili ful pridni. Pa še vreme je bilo super, smo šli lahko na osvežujoč sprehod do šolskega igrišča in se potem lažje spopadli s tortico. Na koncu je zmagala čokoladna kombinacija z višnjami. Še kakšen teden prej sem se spogledovala z mislijo, da bi tortico naročila v slaščičarni, in bi mi jo tam lepo oblikovali v Aljažu ljubega Strelo McQuinna. Pa sem si na koncu vseeno premislila. Moje tortice so dobre, kar pa ne morem reči za vse slaščičarske pogruntacije. O ceni raje ne bi, če bi jo naročila, bi lahko začela tam nekje pri 60 evrih. Tako pa sem za ta denar poleg potrebnih sestavin raje kupila Lego kocke, ki so Aljažu v veliko veselje, in sta bili ubiti dve muhi na en mah. Dobra tortica s Strelo in igračke hkrati. Ha, ha, saj to je pa skoraj tako kot Kinder jajček ;) No, tukaj si lahko ogledate našo torto.


Hm, naslednja stvar? Torbice iz kupčka v prejšnji objavi pridno nastajajo, niso pa še vse sfiniširane za objavo. ČB denarnic sploh ne bom več kazala, saj so vse narejene po istem kopitu. Pokažem vam viola kompletek in miniko iz meni zelo všečnega vezenega jeansa.



Kar nekaj punc se je oglasilo, da bi potrebovale toaletko za vložke. Res je skrajni čas, da se lotim izdelave. Nastale je testna minika, ki pa potrebuje še nekaj izboljšav. Hm, pride na vrsto ta vikend? Ali pa mogoče še danes? Bomo videli.


Oči mi je naročil eno žensko voščilnico. Ojoj, pa ne zdaj, ko imam povsod razvlečeno blago. Če se spravim k izdelavi voščilnice, bo okoljska katastrofa na mizi le še večja. Pa mi je le uspelo. Skupaj sem nabrala sestavine, ki so bile najbolj pri roki. In rezultat je kar sprejemljiv.


Pravzaprav bi lahko nastalo več voščilnic na to vižo. Ampak dobro vem, da bo pri naslednji situacija enaka. Enostavno nisem v papirčkastem obdobju. A da se bližajo prazniki? Khm, moram zaposliti Niko in Aljaža, bosta letos kar onadva zadolžena za božične voščilnice pri nas. Saj je še fuuuul časa, ane da ga je ;)

7 komentarjev:

Nataša pravi ...

Kako bi raje, da ti rečem: hiperaktivka ali multipraktik? Sploh ne dohajamo, veš?

Kar se pa tiče časa za decembrske voščilnice: vsaj jaz imam malo boljši občutek, odkar sem se odločila, da do novega leta ne bom hodila po tujih blogih, ker tam izgleda kot da bo božič naslednji teden...

Plani in ideje se pa že kopičijo, tega pa ne zanikam :)

Uživajte!

Alenka pravi ...

Saj je še velikoooo časa!!!To si pravim tudi sama, apak vem, da me boš prehitela in veliko prej, kot jaz končala vse kar imaš zaplanirano za praznični čas:):) Ti imaš pač veliko več energije, da o idejah ne govorim!
Se ne čudim, da je praznovanje uspelo. Torta je super lepa in sem prepričana , da je tudi fantastično dobra!!!

Hali pravi ...

Ma panika nas grabi samo zato, ker so po tujih blogih že "čistnoterpadle". Časa je še dovolj, mora biti vsaj malo mrzlo, da dobi človek občutek za zimske voščilnice.
Tvoja torta oz. Aljaževa je izgledala prekrasno, toaletke in minike so pa luštne kot zmeraj!

Rada Danilovic pravi ...

Oduševljena sam tvojim radovima...Prelepi neseseri!

Andreja - kokos pravi ...

Hoj! Njami. Prav lušna čestitka je. Poglej pa še malo na moj blog. :)

Mojca pravi ...

prepričana sem, da je bila tortica veliko slastnejša od slaščičarske - sploh ob užitku, s katerim si jo pripravila ( v to ni za dvomit :) ). vse najlepše za nazaj.

in tele torbice... ena lepša od druge.

Urškin Raj pravi ...

madonca, kaj ti vse narediš!!!!
super krasno VSE!!