sobota, 7. januar 2012

Scrapbook po moje

Ko sem lansko leto pokazala album, ki sem ga naredila za očijevih 70 let, si ga je prijateljica Helena dobro zapomnila. Že takrat mi je namignila, da bo čez leto dni potrebovala nekaj podobnega za taščinih 60 let. 


Zbrala je družinske fotografije, pri ožji družini slavljenke (mama, teta, sinovi, sestre in brat) pa je zbrala tudi voščila, ki so priložena njihovim fotografijam. Zdi se mi, da so prav ta voščila prispevala k temu, da je nastal krasen album z zgodbo, ki bo jutri poskrbela za nekaj solznih oči.


Jaz sem v treh večerih, od katerih se je vsak zaključil krepko čez polnoč, uspela sestaviti album in včeraj me je ob zaključku preveval neopisljiv občutek zadovoljstva nad opravljenim delom. 


Najbolj so mi všeč platnice, ki sem jih naredila iz lepenke in jih oblekla v papir z videzom usnja. Na črke sem nanesla medij za razpokanje in razpoke še dodatno patinirala, da pridejo bolj do izraza. Številko 60 sem narisala ročno z bleščičastim gel pisalom. Ker se zelo rad razmaže, sem tudi na številko 'nanesla' razpoke in problem je bil rešen. 

Seveda brez senčenja in packanja z distress blazinicami ni šlo. Pa obvezne retro rožice, še vedno moje najljubše štance.

Za notranjost sem skupaj zlepila po dva scrapbook papirja, da so nastali kompaktni listi. Platnice in liste sem preluknjala kar z navadnim vzmetenim luknjačem od Fiskarsa, na platnice dodala še 'eyelete' in vse skupaj spela z 'bookringi'.

Tik pred zdajci sem naredila še škatlo iz valovite lepenke, namenjeno zaščiti, transportu in shranjevanju, zato je nisem dodatno okrancljala. Bo pa zelo uporabna.

To je to ... enostaven recept za izjemen spomin. Z velikim veseljem sem ga ustvarjala in glede na odzive se to veselje vidi :)








9 komentarjev:

Vladuška pravi ...

To je krasen občutek, ko te po končanem delu preplavi veliko zadovoljstvo nad tem, kar si ustvaril. Povsem upravičeno, kajti album je res zelo čudovit, dodelan v nulo.

Goga pravi ...

Strinjam se z Vladko, najlepši izdelki so tisti, katere po končanem delu še kar nekaj časa opazuješ in so tebi najbolj všeč :).

Zelo lepo si zajela celotno obdobje, katerega je gospa preživela in verjamem, da so bili vsi z izdelkom zelo zadovoljni.

Andreja pravi ...

Čudovit album, poln lepih detajlov in seveda spominov :-))

Špela pravi ...

Krasen album si sestavila! Ja, včasih je kar težko iz rok dati tak album... Čas in trud pa je poplačan (med drugim) z zadovoljstvom naročnika in potem slavljenca ;)

Alenka pravi ...

Čudovit album, prečudovito darilo!!!

Nataša pravi ...

Čudovito! Čestitke in pohvale! In popolnoma razumem tvoje občutke zadovoljstva...

Janja pravi ...

Čudovit izdelek. Zelo lepo izdelan in okrašen. Lp

Renata pravi ...

Zelo lep album!

Hali pravi ...

Uauu čudovito, vsi detajli in vse!