ponedeljek, 21. maj 2012

Radenci - moja prva polovička

Ja, pogled na datum me kar malo strese. Zadnja objava v januarju ... ampak, tale današnja si res zasluži svoje mesto. 

Delno je to, o čemer pišem, tudi razlog, da blog in moje ustvarjanje samevata. Poleg družine in mojega dela v Prometej centru je moj čas zadnje mesece rezerviran za tek. 

14. maja je minilo točno leto dni od dneva, ko sem po osnovnošolskih letih pretekla prvi kilometer. Sledilo je 5 km na DM teku, 10 km na Ljubljanskem maratonu, moja trma, vztrajnost, dobra glasba in prekrasna okolica za trening pa sta me pripeljali do moje včerajšnje zmage. Pretekla sem svoj prvi polmaraton! In to brez kakršnekoli krize na progi, brez razmišljanja v slogu ''Kaj mi je tega treba bilo ...''. V bistvu sem celo progo pretekla z nasmeškom na obrazu. Res je bilo fenomenalno, in ti občutki me bodo držali pokonci še dolgo, dolgo. 12-tedenski program treninga, ki sem si ga zadala na začetku letošnjega leta, se je odlično obnesel.


Torej, 21 km na 32. Maratonu treh src v Radencih sem pretekla s časom 2:17:01. Moje ime je zapisano šele nekje na sedmem od osmih listov seznama udeleženk. Nič posebnega, v bistvu sem počasnela, ampak veste kaj, mi sploh ni mar! Glavno, da jaz tečem in se pri tem krasno počutim.


Družba sotekačev je bila nekaj posebnega, vzdušje me je kar privzdignilo od tal. Ko sem tekla po klančku navzdol proti mostu čez Muro, se je pred mano razkril pogled na reko tekačev pred mano ... res krasen prizor, a sem se zadržala pred tem, da bi začela fotografirati :))) 

V vaseh ob poti je bila razvrščena množica navijačev. Pred hiše so si prinesli stole, senčnike in nas spodbujali, ploskali, mahali. Kako se ti ne bi smejalo ob pogledu na vso to pozitivno energijo. 

Nekje na dveh tretjinah poti pa sem se res morala ustaviti in potegniti fotoaparat iz žepa, saj je bila v gnezdu štorklja. 


Dva kilometra pred ciljem me je zadelo. Uspelo mi bo. Dejansko bom pretekla polmaraton. V grlu sem dobila ogromen cmok in prav prepričati sem se morala, da sem se umirila, ker za tek moraš normalno dihati, ne pa hlipati, ane? Zadnji kilometer so moje noge letele proti cilju, kjer me je čakala moja družina. 

Najmlajša dva člana sta popoldne sodelovala na Veveričkinem teku na 250 m. Bravo Nika, bravo Aljaž, na dobri poti sta, da bosta tek vzljubila skoraj 30 let prej, kot pa sem ga jaz.


Čez štirinajst dni se vidimo na DM-ovem teku v Tivoliju, za jesen pa imam že hude načrte. MARATON!
Seveda ob predpogoju, da bom čez poletje pridno trenirala in se bodo tudi moja kolena strinjala z mojo trmo. Zaenkrat dobro kaže :)

15 komentarjev:

majcha pravi ...

Vse čestitke, Neža! Držim pesti tudi za prihodnje izzive.

Vladuška pravi ...

BRAVO! Čestitke za tvojo vztrajnost in da si pretekla ta polmaraton. Vzdušje v Radencih pa je res fantastično. Sem 2 leti delala tam in je res noro, se mi zdi da tam domačini kar živijo s tem dogodkom. Le tak naprej in držim pesti za maraton.

Barbara pravi ...

Neža čestitke. Prav vesela sem bila, ko sem te v Radencih zagledala na cilju. Res je bilo v soboto tam prijetno vzdušje. Sama sem tam odtekla svoj prvi tek, samo veliko manj km kot ti. Nekje je treba začeti.
Barbara

anaja pravi ...

Čestitam! Vesela sem zate!

Tanja pravi ...

Bravo! Bravo! Bravo!

Tajah pravi ...

Čestitke za vztrajnost. Bravo.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

prisrčen čestitke predvsem za vztrajnost!!!!
všeč mi je, da se tvoja bonbončka zgledujeta po tebi.
Nič še 1x ČESTITKE!!

Maja pravi ...

Čestitke! Kot prvo za pogum, da si se po tolikih letih lansko leto spravila ponovno v pogon in še posebej čestitke za vztrajnost, ki je na koncu poplačana z občutki sreče ter izpolnitvijo sanj. Držim pesti, da ti tako uspeva še naprej :)

Barbi pravi ...

Čestitke za vztrajnost in uspeh! Jaz pravim, da je važno, da pretečeš in ne da si najhitrejši. Če se po teku dobro počutiš, potem je cilj dosežen, ne glede na rezultat. Ker tudi sama po malem tečem, občudujem tvojo vztrajnost in spoštujem namero za maraton. Jaz potihem upam, da mi uspe do jeseni natrenirat do polmaratona in grem v Ljubljani na 21 km. :)

Bravo, Neža! Moj poklon. :)

Kefa pravi ...

Čestitke za uspešen tek. Le tako naprej, pa bo tudi maraton padel.

Sonja pravi ...

Bbravo bejba, za pogum in vztrajnost ♥ ♥

Simona pravi ...

Iskrene čestitke. Ni važno na katerem listu si - zame si zmagovalka!

Hali pravi ...

Občudujem te in ti čestitam.Bravo, zdaj te nič ne ustavi!

Lava pravi ...

Wau super! Jaz grem tudi na DM-ov tek :)

mojchka pravi ...

Čestitke!
Se vidimo na DM teku :-)