petek, 11. september 2009

Ko te preplavi zadovoljstvo

Verjetno se vsi strinjate, da je občutek, ko pred seboj občuduješ dokončan izdelek, fantastičen.

No, jaz sem ta teden zaradi ene slike na tak način uživala štirikrat. Najprej ob vsaki narejeni čipki in na koncu še ob sliki, sestavljeni v celoto.


Saj priznam, da med klekljanjem včasih preklinjam vse mogoče, ko me pečejo vratna vretenca, pa me špika v križu, pa pod lopaticami ... nikakor ne najdem položaja, ki bi bil kolikor toliko udoben. Kdove, zakaj se ti klekelj utrga ravno na najmanj primernem mestu, pa vozel ti pripotuje prav na rob čipke, pa ...


Na koncu, ko s punklja poberem vse bucike in čipko obrnem na pravo stran, me preplavi res en tak super občutek. Takrat sem ponosna nase in na svojo trmo. Zavedam se, da, kar se tiče klekljanja idrijske čipke, poznam le osnove, a so te dovolj, da nastanejo lepe čipke. Saj bom osvojila še kakšno tehniko, a mi pri vseh ustvarjalnih prebliskih enostavno zmanjka časa. Ne morem pa se osredotočiti samo na en hobi. Ah, bo že.

Slika že danes potuje k naročnici, pa tudi nov papirc bom morala kmalu pripeti na punkelj.

Hm, o cenah tako neradi govorimo, ne vem, a nam je nerodno ali kaj ... jaz bom za te tri čipke računala 40 € in okvir po nabavni ceni. Po eni strani se mi zdi malo, če gledam na čas, ki sem ga vklekljala vanje ... mislim da 15 ur ... Če pa gledam na to, kakšne cene imajo čipke v uradni trgovini, me pa kar glava boli ... a so res tako malo cenjene!!!

Saj se bom spravila v red, pa postavila nove cene, ampak ne še pri tej sliki :)

11 komentarjev:

Čarobna hišica pravi ...

Tudi jaz mešanih občutkov oddam čipko od sebe toda žal tako je ... V tej trgovini je šla klekljarica krepko v minus ...
Zdej te grem pa kuj dododat v nabor dnevnikov. ki jih rada pogledam in ne razumem zakaj te tam še ni ...

Alenka pravi ...

Res lepo in mislim , da krepko znižano!!!!

Tanja pravi ...

Neža, baje sem že kot majhna deklica rekla, ko sem pri kleklanju opazovala starejšo sosedo, "Ko bom veliko, bom tudi jaz!". Pa sem se pred časom lotila in mislim, da mi je kar šlo. Potem pa sem malo obupala. Ni bilo pravega tečaja, kjer bi imela spodbudo skupine in sem odnehala. Ko sem videla tvoje čudovite izdelke, so me pa spet zasrbeli prsti. Kje si se ti učila kleklanja?

Hali pravi ...

Prekrasne čipke in super paše v okvir.

Unknown pravi ...

Ja čestitam ratalo ti je,sicer se je pa itak vedelo da ti bo !

Sonja pravi ...

Čudovita slika je nastala. Meni so ravno ti osnovni vzorci oz. tehnike čipke najbolj všeč..

Marna pravi ...

Neža - moj poklon za tole!!!
Sem pa na FBju komentirala brez da bi gledala na link od trgovine, katere link si dodala. Ta trgovina pa ma res poceni čipko. Škoda, no. Ampak je po moje ena redkih. Drugje so višje.
Ampak vseeno pa zadovoljstvo tudi nekaj šteje!

Ninsi pravi ...

čudovito!!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Krasne čipke in res zelo lepa slika!

Anonimni pravi ...

krasna čipka!!! čudovite stvaritve pridejo izpod tvojih rok in ponosna sem, da je pri meni en tvoj klekljan srček!!!!
lp,
iris

Kristina pravi ...

Prekrasne čipke in super kombinacija vseh treh. Glede na čas, ki ga človek porabi, da izdela tudi majhno in preprosto čipko, so cene res smešne.Občutek,ko čipko odpneš pa je nepopisno lep, ker vanjo vtkeš sebe.