četrtek, 4. november 2010

Zaključena generalka in nov podpis

Urejanje moje ustvarjalne krame je za nekaj časa zaključeno. Do trenutka, ko bom spet začutila, da je stanje nevzdržno. Res nisem mogla več v miru delati, ker me je ves čas preveval občutek nelagodja, ko sem se ozrla naokrog. V lovljenju rokov, ki sem si jih zadala za izdelavo naročil, sem se lotila pospravljanja. Najprej sem mislila samo pospraviti kupe blaga, zadrge in trakce iz vreč v prozorne škatle. Na mizi je vladala totalna zmešnjava. Škatle, pokrovi od škatel, vsa vsebina premešana, groza! Vsake toliko časa sem se morala lotiti kakšne voščilnice in zmešnjava se je le še večala. No, ko sem enkrat začela, sem se odločila, da bom temeljita. Eno dopoldne sem porabila samo za razvrščanje papirčkov, kartonov in ostale čestitkarske krame. V eno vrečo sem metala ''smeti'', v drugo pa kose, ki jih bodo uporabili otroci v vrtcu. Na steni nad mojo mizo sem dobila dve polički, ki sta res super. A si predstavljate, da je bilo to, kar je na fotki ''potem'', prej vse na mizi in pod mizo? Zdaj je pod mizo prostor prazen in pri tem bo tudi ostalo!

Najprej fotka urejenega kotička, ki pa je že v šivalnem zagonu.

Stanje pred pospravljalno virozo :)

Prevetrila sem tudi dve omari, kjer domuje moj material, in ko sem bila ravno v zagonu, sem uredila še garderobo. Garderobna omara, ki je imela prej prostor za obešalnike, je dobila tri nove police, ki so veliko bolj praktične (hm, so že skoraj polne ;))

Še ena dobra stran poličk je, da je pod njimi dobil prostor nov radio. Tako se mi ne bodo polovico dneva po glavi rolale spremljave iz otroških risank, ampak dobra glasba.

Kanto za smeti sem napolnila z dvakratno količino materiala, kot je na spodnji fotki. In ne, ni mi žal! Rdeča vreča je šla z otrokoma v vrtec, bodo raznorazne papirčke z veseljem uporabili.


Za konec pa me je razveselil poštar s paketkom ''podpisov'' za moje šivane izdelke.


10 komentarjev:

Renata pravi ...

Super kotiček! Zdaj pa le hitro šivat :-)

Vladuška pravi ...

Super si to spravila v red, zdaj pa s polnim zagonom naprej. Ti podpisi so pa prav lušni.

Jana pravi ...

Uf, si pa zmetala stran enih stvari. :) Lepo si si uredia kotiček in sedaj seveda že komaj čakamo nove izdelke.

Sonja pravi ...

Kotiček je super. Iz srca ti želim, da bi takole pospravljen ostal čim dalj :) Pri meni vem, da ne bi :)
Etiketke so pa luštne. Si šla ti tudi v Dortex? :) Jaz sem pred kratkim dobila drugi paketek :)

Neža pravi ...

Punce, hvala za lepe želje. Bomo videli, koliko časa imam do novega kaosa :)

Ja Sonja, iz Dortexa so. Hvala bogu za stari otoček, sem šla tvojo staro šiviljsko temo izbrskat, ker sem vedela, da je tam link. No, saj če je ne bi našla, bi te itak za rokav pocukala ;)

Sonja pravi ...

Ti kar pocukaj, nas zdaj že kar nekaj tja hodi :)

Andreja pravi ...

Ja Dortex je zakon. Tudi jaz sem ravno prejšnji teden dobila drugo pošiljko. Kotiček si si pa lepo uredila. Tudi mene to še čaka.

Hali pravi ...

Ej točno tako se jaz počutim, ko imam vse nastlano okoli, utesnejno, kar duši me in ptem ko pospravim ( in zmečem tudi kaj v smeti) zadiham s polnimi pljuči. Krasno imaš in nalpkice so prava nagrada za ves trud , kaj? Super!

Simona pravi ...

Krasno si si uredila delovni kotiček. In hura za etikete!

Mare pravi ...

odlično si sredila svoj kutak ali znam iz iskustva da se u kreativnom zanosu nered opet nekako na brzinu uvuče:))))....
divne su ti markice,kad bih bar znala tko kod nas radi tako nešto....
M....