sobota, 1. januar 2011

Očijev album

Prva letošnja objava je namenjena mojemu očiju in njegovemu 70. rojstnemu dnevu, ki ga je praznoval 15. decembra. Že nekaj časa sem vedela, da mu bom naredila album, pa se je na koncu spet ponovila stara zgodba. Končala sem ga ob pol treh zjutraj na dan zabave. Primanjkljaj spanca v zadnjih dneh pred predajo je bil poplačan s tem, ko sem videla, kako vesel je bil darila.


Načrti so bili sprva drugačni, mislila sem narediti album z lepenkastimi listi, spetimi z ''bookringsi''. Po premisleku sem se odločila za bolj enostavno različico in v Prometeju kupila A4 osnovo s plastičnimi vložnimi mapicami. Na roko mi je šlo tudi odprtje trgovinice Memories v BTC-ju. Moja denarnica se s tem sicer ne strinja, ampak vsi pa tudi ne morejo biti z vsem zadovoljni ;) Priskrbela sem si blok scrapbook papirjev, vijugaste štampiljke, nekaj nalepk za napise in moji prvi dve distress blazinici. Še štampiljka z uro je bila kot naročena, glede na to, da je oči urarski mojster.


Doma sem prebrskala vse fotografije, kar nekaj sem jih morala poskenirati in ponovno razviti. Odločila sem se, da jih v album razvrstim tematsko in ne po točnem kronološkem zaporedju. Ko so tekle zadnje ure izdelave, sem bila že precej izmozgana, zato so zadnje tri strani z vnučkoma ostale brez štampiljkastih okraskov (tudi pofotkane niso). Tudi kakšna tematska stran več bi še lahko nastala. Glede na to, da se mapice vedno lahko dodajo, bo ob kakšni posebni priložnosti nastal še kakšen ekstra list.

Prva priložnost bo že kmalu, letos namreč mami in oči praznujeta 40. obletnico poroke. Hm, nov album? Morda, saj časa imam še dovolj :)))

















11 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Zelo zelo lepo narejeno in verjamem, da je bil presrečen. Odlično si ga tematsko postavila in všeč so mi razni stari dodatki, kot je na primer tista stara osebna :)

Maja pravi ...

Neža, neprecenljiv spomin si podarila. Krasno!

DODO pravi ...

zelo lepo in verjamem, da ima posebno vrednost za očeta.

lullaby pravi ...

Prekrasan i unikatan album. Svidja mi se hronoloska postava slika i dojam starine koji si dobila upotrebom papira ovih njeznih, nostalgicnih boja. Svaki detalj na stranici se tako savrseno uklapa u cijelokupnu sliku, vitice su raskosne, a ipak nenametljive, natpisi, odabir slova, obrada i raspored fotografija...ma sve je tako savrseno slozeno... Neprocjenjiv poklon i krasna uspomena

katarina pravi ...

Čudovito darilo za rojstni dan. Verjamem, da ga je oče bil zelo vesel.

Nataša pravi ...

Oh, Neža! Krasen, čudovit album, neprecenljivo darilo. Bravo!

Helena pravi ...

Album je tako čudovit, da se sem se večkrat sprehodila gor in dol po posameznih delih. Čestitke za tvoje delo!

Alenka pravi ...

Tole pa je darilo!!!!Zelo , zelo lepo skombinirano, narejeno!!!!

Tanja E. pravi ...

Prelepo...se me je dotaknilo zelo...

Andreja pravi ...

Čudovito darilo! Res lepo si se potrudila.

Špela pravi ...

Lepo ti je uspelo in verjamem, da je bil oče vesel darila!